Kickstartern för Baldur's Gate-liknande rollspelet Pathfinder: Kingmaker gick som bara tåget. Mer än 900 000 dollar drogs in för att lägga grunden till ett RPG i klassisk stil, som bygger på bordsrollspelet med samma titel. Nu vill utvecklaren göra en uppföljare. Och de vill ha dina pengar.

En ny Kickstarter har nämligen dykt upp, och att döma av siffrorna hittills kommer den gå minst lika bra som föregångaren. Pathfinder: Wrath of the Righteous. Målet är runt tre miljoner svenska kronor och i skrivande stund har man redan passerat det, och då återstår 34 dagar av kampanjen.

Utvecklaren Owlcat utlovar ett spel där där du färdas genom demoninfesterade länder och blir en mäktig spelare genom att välja en av sex tillgängliga Mythic Paths. Allt eftersom du börjar behärska färdigheterna som kommer med dessa “paths” så ska världen omkring dig färändras. Du kommer att kunna leda arméer, bygga upp en fästning och utmana demonhärskare i en ickelinjär berättelse. Du kommer att stöta på tio kompanjoner som du säkerligen kan sexa upp om andan faller på.

Spelet ska släppas på pc, till Steam och GoG.

2018 streamde vi de första två och en halv timmarna av original-Pathfinder. Kolla gärna in reprisen här nedan!