Släpps tidigast april 2021 på ? och kanske?.

Nyligen kom beskedet att första delen av Final Fantasy VII-remaken skjutits fram en månad, och att den 10 april är det nya releasedatumet. Dessvärre gäller fortfarande att spelet säljs exklusivt till PS4 i ett år, vilket betyder att den eller de andra plattformarna får vänta till den 10 april 2021 för att sätta tänderna i remaken. Det framgår av omslagsgrafik hos Square Enix.

Det ger oss tid att spekulera kring plattformar. Square Enix har varit "all over the place" med tidigare Final Fantasy. Men Playstation ligger bra till, så ett PS5-släpp känns inte alldeles omöjligt. Samma sak med Windows, och kanske även Switch (många äldre delar har portats till Nintendos senaste konsol). Om det kommer till Xbox känns det mer sannolikt att man satsar på Xbox Series X än Xbox One. Både Series X och PS5 beräknas nå markanden i slutet av 2020.

Skicka en rättelse
Det vore märkligt om de inte skulle släppa om spelet till nästa generations konsoler då resterande delen av ff7 remaken inte kommer komma förrän nästa generations konsoler iaf. 07/02 Tror inte de nämnt något om synkning och sådant. Inte heller hur der funkar med completion procenten, om den kommer vara separat för varje del...eller om det blir sammanhängande. Antar den som lever får se? 07/02 Har besökt FZ dagligen och läst kommentarer men nu fick det vara nog så Hej!? (nyreggad) So i got some questions, detta spel lär vara syncat med PS5, right? Och som smått 100% addict när det gäller favoritspel vilket detta ser ut att bli kommer detta... 06/02 Midgar-partiet tar runt 5-7 timmar i originalet. Jag har också väldigt svårt att se att all delar kommer i år. Inte en chans tror jag. Tror de kommer med 1-2 års mellanrum. 06/02 Jag tror att det här spelet/n bara kommer till PS 4/5 och OC. Tror inte på någon Xbox-version. Alltså precis som med originalet som först kom till PlayStation och runt ett år senare till PC. 06/02 Indeed, men FFVII Remake annonserades för 5 år sen så vi får anta att dom redan då jobbat på det ett tag. Tror fortfarande att vi kommer få vänta minst två år på varje del. 06/02 Dom lär släppa en Ps5 version av första delen antagligen taijmad till launchen av Ps5, innan FFVII kommer till PC. 06/02 Värt att tänka på där emot är att de inte kommer behöva bygga om hela grunden inför nästa episod där emot, alla olika system som finns och så vidare. 06/02 Det är nog det här som oroar mig mest. Visst att varje del ska vara längre, men får också känslan att delarna kan kännas urvattnade och sabba pacingen på storyn som originalet hade. Sen har ju SquEnix visat att de är specialister på att ta sin tid och... 06/02 Jag tycker att den riktiga frågan är huruvida varje kapitel kommer vara PS-exklusivt i ett år eller om bara första kapitlet blir det. 06/02