Åtgärder mot virusspridningen kan slå mot spelindustrin.

Coronavirusets härjningar i framförallt Kina kan snart få märkbara konsekvenser för spelbranschen.

Nintendo har delar av sin Switch-tillverkningen förlagd till kinesiska fabriker, och när fabriker tvingas hålla stängt för att dämpa smittspridningen drabbar det tillverkingen av Switch-konsoler, joy-con-kontroller och Ring Fit Adventure, skriver Reuters. Nintendos president Shuntaro Furukawa kallade förra veckan händelseförloppet "oundvikligt".

Om nerstängningarna fortsätter kan de om ungefär en månad innebära förseningar av spel, och om det blir utdraget kan även produktionen av Playstation 5 och Xbox Series X påverkas. Det spår Ken Rumph, analytiker hos bankgruppen Jefferies, skriver South China Morning Post, uppger Games Industry.

Sonys och Microsofts nya konsoler ska lanseras i slutet av året, och då behöver produktionen gissningsvis komma igång några månader eller ett halvår innan premiären. Alltså framåt sommaren.

"If shutdowns exceed a month or so, game schedules will be delayed. New consoles may likewise suffer supply issues from a prolonged disruption, ahead of their Fall 2020 planned launches.

I WHO:s senaste rapport om coronaviruset anges 24 554 smittade människor (3 925 det senaste dygnet) och att 492 människor avlidit. Kina är det överlägset mest utsatta landet: i 24 andra drabbade länder fanns 191 smittade och ett dödsfall.

Skicka en rättelse
Hur många här på FZ är utbildade virologer som förstår sig på virusmutationer och dess riktigt havererande effekter det kan ha på flockdjur som i detta fallet är människan? 07/02 Jag kanske ska klargöra mitt klagomål angående tjatet om coronaviruset. Stormedia fokuserar inte på hur världen drabbas ekonomiskt. Dom vältrar sig i dödsfall och katastrofteorier. Jag skrev i mitt inlägg att jag vill inte förminska dom som drabbats.... 07/02 Jag trodde först att det inte var någon fara. Men det expanderar rätt så fort. Och läkaren som upptäckte viruset dog nyligen. Och den personen var antagligen inte väldigt sjuk redan. Så det är smartast att hålla ögonen öppna på det här. Jag läser inte... 07/02 @bent toe: Jag rekommenderar att du faktiskt tar och läser på. De flesta som får Coronaviruset drabbas av lunginflammation kort efter man insjuknat. Beskrivningen av symtom finns på både WHO och ECDC. Kort och gott. Nej det är inte ett förkylningsvirus... 07/02 Men jösses.. Det är väl ett förkylningsvirus??? Gud vad media kan hypa upp skit. Sist jag kollade så kommer 90% av alla virus från Asien. Inget nytt. 06/02 Det är skamligare med "sjuklön"! ;) 06/02 Samtidigt som vi själva brottas med vabruari och det snörvlas lite här och var. Gå hem, förkylda jävlar! 06/02 Inte så allvarligt säger man, tills någon man själv älskar eller håller kärt som dör. Jag vill inte att skiten ska sprida sig vidare så mina Farföräldrar drabbas. Viruset har inte bara verkan på människans hälsa utan även som artikeln tar upp, industrie... 06/02 Lite svinn får man räkna med. 06/02 Kanske vi får en paus från alla nyheter om Thunberg eller Trump då. 06/02