Phil Spencer är inte heller ute efter fler konsolkrig.

Xbox-toppen Phil Spencer avslöjar att Microsoft inte ser Nintendo och Sony som sina värsta konkurrenter i framtiden, utan att det snarare är Google och Amazon de kommer fajtas mot. Skälet? Spencer ser inte hur Sony och Nintendo ska kunna skapa en infrastruktur för molnet på samma sätt som Microsoft, Google och Amazon. Respekt har Spencer och kompani däremot:

When you talk about Nintendo and Sony, we have a ton of respect for them, but we see Amazon and Google as the main competitors going forward. That’s not to disrespect Nintendo and Sony, but the traditional gaming companies are somewhat out of position.

Detta berättar Spencer i en intervju med Protocol. Han "antar" att Sony och Nintendo skulle kunna återskapa Azure, men det är något Microsoft plöjt ner "miljarder med dollar" i åratal. Xbox-satsningen på molnet, kallad Xcloud, förväntas lanseras senare under 2020. Spencer säger också att han inte vill ha konsolkrig framöver, utan målbilden är att nå så många spelare som möjligt.

I don’t want to be in a fight over format wars with those guys while Amazon and Google are focusing on how to get gaming to 7 billion people around the world. Ultimately, that’s the goal.

Som ett tydligt tecken på att Microsoft tar ett kliv tillbaka från konsolkriget inledde de ett samarbete gällande just molnet och Azure. Blir det mindre krig och mer spelarkärlek i framtiden?

Skicka en rättelse
@Vamp: Så klart jag kan. Min kommentar var riktad mot den infrastruktur som är idag. Inte vad som kan finnas om 20-30 år. Vi har börjat komma till en punkt där dagens teknologi inte är i närheten av avancerad nog och ersättande teknologi är 10-15 år fra... 25/02 Du kan inte titta på dagens förutsättningar för att lösa framtidens problem (eller möjligheter). Det finns ett väldigt känt citat från Henry Ford som du säkert har hört. ”If I had asked people what they wanted, they would have said a faster horse”. Jag... 24/02 @Vamp: Nej. Historien säger raka motsatsen. Flera stora aktörer (Google, Sony, Microsoft etc) har försökt ersätta fysisk hårdvara med lagring i "molnet" men har fått ge upp det pga. att det inte är ekonomiskt försvarbart. Inte i nuläget. Dessutom börjar... 24/02 Tror inte det, jag spelar på en tv och den har inte i närheten av samma latens som streaming tjänsterna 08/02 Inbiten fan men jag hoppas verkligen inte på att detta blir den sista lokala Xbox konsolen man spelar på. 08/02 Så länge som Microsoft tillverkar konsoler så är nog Nintendo och Sony deras konkurrenter. Men kanske detta egentligen betyder att series X blir sista konsolen från Microsoft som man spelar lokalt på. Eller att deras största fokus kommande generation... 07/02 Så menade jag förstås inte. PC-versionen är streamad och körs inte lokalt på det vis det görs på PS4. Vet inte om det släppts mer detaljer om MS och Sonys deal än: "There aren’t many details about this partnership yet, but it looks like Sony will defini... 07/02 Om Sony och Ms flyttar ut till molnet. Så tror jag att Nintendo blir viktigare en någonsin om dom kan behålla ett starkt varumärke. 07/02 Det finns ingen PC-version att streama. Spelet körs och streamas från PS4-hårdvara. Jag tror att många på något sätt verkar ha tolkat att Sony och MS skrev på en avsiktsförklaring där bland annat framtida samarbeten om att utveckla spelstreaming ingick... 07/02 Sedär. Skönt slippa alla installationer bara för att snabbt testa ett spel. Var då? 07/02