En dryg vecka har passerat sedan releasen av Warcraft III: Reforged men istället för att vara rosiga av nostalgi är stora delar av spelarbasen rasande. Detta efter bland annat uteblivna piffade mellansekvenser (som vi sett prov på tidigare) och Blizzard-ägande av custom-kartor.

Att Blizzard-bossen J. Allen Brack kallar veckan "ganska tuff" är begripligt. Via US Gamer:

Honestly, it's been a bit of a hard week. Our community has come to expect really amazing things from us. And we've heard from them that we did not achieve that bar.

Brack lovar att man ska fortsätta uppdatera spelet och likväl uppdatera communityt med planerna framöver. Det återstår att se exakt hur "reforged" Reforged blir, men första patchen sedan releasen är här och väger in på 2 GB. Patch notes med alla detaljer hittas här.

Man har bland annat pillat med animationer och kameravinklar i en del mellansekvenser, justerat animationer och porträtt för enheter och byggnader, och sett till att menyerna är distinkta för Reforged- och Classic-lägena. Det rör sig med andra ord inte om jätteskillnader, men Blizzard har sagt att man jobbar på onlinebitar som leaderboards och klaner. Det kommer alltså mera.