Blizzard plåstrar om Reforged.

En dryg vecka har passerat sedan releasen av Warcraft III: Reforged men istället för att vara rosiga av nostalgi är stora delar av spelarbasen rasande. Detta efter bland annat uteblivna piffade mellansekvenser (som vi sett prov på tidigare) och Blizzard-ägande av custom-kartor.

Att Blizzard-bossen J. Allen Brack kallar veckan "ganska tuff" är begripligt. Via US Gamer:

Honestly, it's been a bit of a hard week. Our community has come to expect really amazing things from us. And we've heard from them that we did not achieve that bar.

Brack lovar att man ska fortsätta uppdatera spelet och likväl uppdatera communityt med planerna framöver. Det återstår att se exakt hur "reforged" Reforged blir, men första patchen sedan releasen är här och väger in på 2 GB. Patch notes med alla detaljer hittas här.

Man har bland annat pillat med animationer och kameravinklar i en del mellansekvenser, justerat animationer och porträtt för enheter och byggnader, och sett till att menyerna är distinkta för Reforged- och Classic-lägena. Det rör sig med andra ord inte om jätteskillnader, men Blizzard har sagt att man jobbar på onlinebitar som leaderboards och klaner. Det kommer alltså mera.

Skicka en rättelse
Jag kan lugnt säga att jag inte tänker köpa något blizzard spel igen. Förens Bobby kotick(was on the Jeffrey Epstein flight loggs)lämnar företaget. Finns det någon vedervärdigare representant för ett företag? Det är priset man får ta för att man bryr... 09/02 De kan säga något i stil med "Olycklig formulering" och säga att de syftar bara på deras egna content (dvs t.ex. karaktärsmodeller etc.) som Blizzard själva skapat. Att alla egna modeller som personer lägger till i en custom maps äger skaparen rättighet... 09/02 Kort svar: Nej Lång svar: Classic WC3 har bokstavligen raderats. Kör man igång Blizzards Battle.net klient så söker den upp WC3, raderar den och laddar ner hela Reforged istället utan att fråga. Sen så köper man inte Reforged så är man låst till WC3 gra... 09/02 Var verkligen sugen på detta. Men fattar inte hur man lyckas försämra spelet. Reforged borde ju vara en förbättring av originalet, inte tvärt om. 08/02 Jag äger inte Reforge men spelar fortfarande ibland wc3, är det så att classic wc3 kan spela med wc3:reforge spelare över battlenet? 08/02 Det är inget standard med deras aggressiva avtal. De har strypt alla möjliga anledningar till varför man vill lägga ner tid på custom maps. De kan lika gärna ta bort funktionen för det kommer inte finnas varken kvalité eller innovation. 08/02 Såg en video som jämförde vad som ingick i AoE2-remastern jämfört med reforged och det är ju nästan en obeskrivlig skillnad. För mig handlar det mindre om buggar och mer om hur verklighetsbefriat detta släpp är. 07/02 Där tror jag att du har fel. Activision är inte korkade bara för att de är giriga. Om det inte reparerar den största skadan för Blizzad hittills (?) så kommer de ej kunna fortsätta att kapitalisera på allt annat under Blizzards namn. Och de betalade dyr... 07/02 Jag har en idé grabbar! A. Vi tar ett spel som är älskat av jättemånga, vi utannonserar att vi ska göra om det, vi sätter en jättesnäv deadline och sen ser vi vad som händer! Skulle det gå sönder och någon blir ledsen så patchar vi i efterhand, ingen... 07/02 Fast vad ska de säga? Det var ju inget de gjorde av "misstag" direkt. De vet precis vad de gjorde och trodde naturligtvis inte att någon skulle tycka det var något positivt. Det finns inget de ärligt kan säga om den saken som någon vill höra. "Ursäkta... 07/02