Masahiro Sakurai är Smash Bros. Ultimates starke man, och inte ens en trolig matförgiftning hindrade honom från att jobba. Lösningen? Han gick till jobbet rustad med droppställning.

När Byleth nyligen avslöjades som kämpe 75 i fajtingspelet blev mottagandet ganska svalt från många fans. Fire Emblem är nämligen redan rejält (över?)representerat i Super Smash Bros. Ultimate med Marth, Roy, Lucina, Ike, Robin, Corrin och Chrom. Regissören bakom spelet erkänner detta utan omsvep i en färsk intervju med Famitsu (via Kotaku).

First of all, there are too many Fire Emblem characters.
And there are too many swordsmen.

Man kanske kan tycka att om spelets regissör går runt med den här åsikten, så borde han kanske inte stoppa in så många fäktare? Nya kämpar baseras dock inte på Sakurai-sans personliga preferenser utan genom "åsikter Nintendo flikar in". Sakurais "tankar var någon annanstans", och när beslutet var klubbat började teamet arbeta fram Byleth. Resultatet fick vi nyligen.

Masahiro Sakurai verkar inte tycka detta är ett stort problem, men framhåller att det är viktigt att särskilja de olika karaktärerna – inte minst när så många är rustade med klingor.