Trött på skrikiga ryssar, dryga stockholmare och svärande 12-åringar?

Anonym kommunikation på nätet verkar locka fram de värsta och mest irriterande attityderna hos många, vilket den som spelat spel online säkerligen är mer än bekant med vid det här laget. I ett försök att förbättra upplevelsen för civiliserade människor håller därför CS:GO-teamet nu på att ta fram ett nytt system som automatiskt ska tysta spelare som får många anmälningar om dåligt uppförande mot sig.

Innan det går så långt kommer de dock få en varning, men om de inte bättrar sig kommer andra spelare alltså att slippa höra dem såvida de inte medvetet väljer att göra det. Tystade spelare kan återfå normal status genom att tjäna tillräckligt med XP.

För att systemet ska fungera måste dock spelare faktiskt rapportera individer som beter sig illa (välj "Abusive communications or profile"). Rapporterna kommer dock ha olika tyngd, där rapporter från spelare som tjänar mycket XP och sällan rapporterar kommer väga tyngre.

Bild: Jason Rosewell

Skicka en rättelse
Eller svärande 7 åringar ha ha! Min 7 åring svär hela tiden. Han har fått det från skolan och sin mamma för jag svär i princip aldrig. :) 09/02 Tyvärr så är det ju väldigt ofta inte "barn" utan gissar på ålder 18-25+ som inte beter sig. Dom fortsätter bete sig som dom alltid gjort, även när dom blivit äldre. 09/02 Tycker att spelskaparna tillsammans med beslutsfattare måste börja agera på allvar. Detta är säkert välkomnat men på tok för sent. De borde bara rakt av ta bort deras steam account efter flera varningar, som då givetvis gör en rättvis bedömning. Även... 09/02 @Jim128: Varför inte? 08/02 Skulle inte nämna nationaliteter ifall jag vore er. 08/02 Jag skulle behöva ett sånt i verkliga livet. 08/02 Något som inte nödvändigtvis är medvetet men oerhört irriterande är när någon har mikrofonen igång när någon lagar mat eller spelar musik eller skriker i bakgrunden. Stör mig mer än otrevliga kommentarer. 08/02 Snart kan de väl tysta ner folk som har vissa åsikter (kanske lite cyniskt) 08/02 @Kyrre: Visst är det så, men meningen är väl att de som gång på gång på gång inte tar det seriöst utan sitter och skriker inte ska kunna prata. En sådan person kommer inte bidra med något ändå så denne kan lika gärna tystas ner. 08/02 Frågan är om det spelar någon roll. Det är enorm skillnad på Face It Premium och Esea jämfört med MM. Både när det gäller fuskandet och spelarbasen. Tysta ner jo. Men svårt att spela som ett lag ifall man inte kan prata med varandra. 08/02