Men Fallen Order är billigare hos Gaben.

I onsdags förra veckan steg priset kraftigt på en stor mängd äldre EA-spel på Steam.

Titlar som Mass Effect, Battlefield: Bad Company 2, Dead Space och Simcity 4 kostade tidigare 10-15 euro på Steam (enligt siffror hos den ej Valve-relaterade siten SteamDB), men går nu loss på 19,99 euro styck, drygt 210 kronor. Det rör sig alltså om prishöjningar på 50-100 procent. I Origin-butiken är de nu markant billigare: 79-99 kronor styck.

Prishöjningen har inte annonserats av EA, utan den uppmärksammades i ett inlägg på Reddit. Där framgår att prishöjningarna varierar kraftigt mellan olika länder och valutor.

Efter att EA lanserade sin egna butik Origin slutade man sälja sina nya spel digitalt på Steam, och sålde dem bara i den egna butiken. Men i och med höstens Star Wars Jedi: Fallen Order återvände man till Steam. Det har dock inte prishöjts, och är dessutom billigare hos Steam: 59 euro, mot 65 euro på Origin.

FZ har sökt EA för en kommentar och vi uppdaterar nyheten om de svarar.

Skicka en rättelse
Är ändå inte intresserad av EA spel, finns många andra bra spel. Tror också att detta kan bli ett bra spelår utan EA 😀 11/02 De säljer ju inte steamnycklar på origin. Nu är ju den allmänna åsikten att andra digitala launchers är sämre och alltså mindre värda. Så det är väl ok? Seriöst så är detta mest för att blåsa upp 'värdet' på diverse prenumerationstjänster. Säkert en del... 11/02 Äsch, det handlar trots allt om gamla spel som knappast lär sälja något längre oavsett plattform. Det är inte dessa spel de skulle använda för att slå ut kostnaden för plattformen på spelarna. 11/02 Höjer priserna för att fler ska köpa de från Origin istället? 10/02 Du kan justera till vilken procentsats du vill, det är inte det som är poängen. 10/02 Jag skulle misstänka att de höjer för att senare skede kunna dra till med en fetare rea. 10/02 Eller så säljer man inte sitt spel på steam. Steam hostar nedladdningar, forum osv för en del av den "cut" de tar vilket bortsett från Epic numer är samma summa som de flesta andra aktörer inklusive konsoler. Det finns ingen som helst anledning för EA... 10/02 Justera för att Steam inte tar 30 % för de här spelen. :) 10/02 Det får ju Valve stå för med sina procentsatser. Vi kan säga så här, EA vill ha 100kr för sitt spel. Säljs spelet på Origin så får de 100kr. Säljs det på Steam så får de 70kr, om man utgår ifrån att procentsatsen som Valve tar är 30, vilket kan variera.... 10/02 Så de passar på att öka priset så att Valve får mer pengar? Tja, det är ju rimligt. 10/02