Molnfri snöstorm.

Förra veckan släpptes streamingtjänsten Geforce Now skarpt, efter ett par år i beta. Med Nvidias tjänst kan du köra delar av ditt spelbibliotek från en virtuell dator i Nvidias moln.

Men olyckligtvis är "kan" på väg att bli "kunde" – Activision Blizzard har begärt att få sina spel borttagna från Geforce Now, så aktade namn som Overwatch, Call of Duty-serien, World of Warcraft och Diablo 3 kommer försvinna.

Det är Nvidia som berättar om beslutet, och man beklagar det och hoppas att jätten kommer tillbaka framöver. Man tillägger att det ändå finns stöd för hundratals spel och att utvecklare uttryckt intresse för Geforce Now för över 1 500 spel.

Per their request, please be advised Activision Blizzard games will be removed from the service. While unfortunate, we hope to work together with Activision Blizzard to reenable these games and more in the future.

In addition to the hundreds of games currently supported, we have over 1,500 games that developers have asked to be on-boarded to the service. Look for weekly updates as to new games we are adding.

Activision Blizzard har såvitt känt inte förklarat vad som ligger bakom beslutet att ta bort spelen från Geforce Now.

Skicka en rättelse
Det är så Geforce Now fungerar. Du får upp en desktop, dock utan startmeny. Du kan öppna Steam-klienten samt (inte längre) Battle.net-klienten. Där kan du sedan öppna te.x Heartstone, Overwatch, HOTS, Wow etc. Fungerar otroligt bra, europa-servrar och... 13/02 OK intressant. Lär nog inte fungera så bra om servrarna inte är nära och att då även lägga på en VPN delay skulle nog göra det rätt ospelbart. 13/02 Finns en tjänst som heter Shadow och kostar ca 150kr per månad som gör precis det du är ute efter. Jag har ögonen på den, men det har inte lanserats i Sverige än. Skulle kanske gå med lite adressfusk och VPN men jag vänster hellre. 12/02 @Superemil: Absolut, men du måste tänka på hur GeForce Now fungerar. Du loggar in med ditt egna Blizzard konto på en dator du fjärrstyr hos Nvidia. Vilken dator jag väljer att använda mitt konto på borde de inte ha med att göra, vare sig den står i mitt... 12/02 Det blir lite besvärligt med digitala köp. Du äger ju spelet på Steam men du äger det inte på Epic. Android vs iOS osv. Man behöver avvänja det med ägande för du betalar egentligen för tjänst/plattform i första hand. 12/02 Bra jobbat Blizzard. Ni behöver verkligen mer dålig PR. Tänk på kundens bästa istället och låt oss göra vad vi vill med spelen vi betalt för istället för sånt här fjant. Vid det här laget vill jag inte röra Blizzard produkter med en tång. Såg fram emot... 12/02 Borde vara möjligt, Geforce Now verkar i princip vara just en VM Fast nedlåst så att man inte kan se desktop eller starta något annat än det man valde innan start 12/02 Kan de inte släppa en streaming tjänst mot en helt vanligt VM (Virtual Machine)? D.v.s. använda den teknik som gör det möjligt att streama med låg latens men att du streamar en riktig VM. Det skulle ta bort alla begränsningar och folk kan köpa/hyra en... 12/02 Just i detta fall så använder ju Geforce now sig utav ditt befintliga steam bibliotek så sparfilen kommer läggas där och inte hos Nvidia. Liten fördel då sannolikheten att steam försvinner är ganska liten men så klart fortfarande en risk. Edit: ingen... 12/02 Det är ju frågan med alla dessa molnspeltjänster, vad är våra rättigheter om spelen försvinner? Jag menar om man har en sparfil och kommit jättelångt och sen är det borta 12/02