Eric Barone, a.k.a. Concernedape, är enmansbandet bakom supersuccén Stardew Valley som sålt i över 10 miljoner exemplar. Han har tidigare jobbat på ett nytt spel men valde att pausa det då han ännu hade inspiration och kärlek att plöja ner i, japp, Stardew Valley.

Nu verkar dock Barone vara redo att gå vidare för via Twitter avslöjar han två nya spel.

Ett äger alltså rum i samma värld som Stardew, exklusive lantbruk. Det andra är också någon form av Stardew-spinoff. Barone konstaterar också att den här nyheten sprids som en löpeld världen över: "Allt jag ber om är att ni inte ska bli för hypade just nu". Barone vill att skapandet ska komma naturligt till honom, och vill undvika att få för höga krav och förväntningar på sig.

För IGN klargör Barone lite mer om det första spelet han nämnde. Han siktar på att det ska vara "dubbelt så detaljerat" som Stardew Valley och att spelet redan är färdigt i hans huvud.

In general, I've been approaching this game with the goal to surpass the quality of every aspect compared to Stardew Valley... art, music, sound, narratives, etc... and I think I have been achieving that so far. I just have to put in the 1000's more hours of work necessary to finish it.

Det andra ska tydligen vara av en mindre skala och därför färdigställas snabbare, men...

We'll see...