Uppdatering: Uppgifter pekar på att ikonen på hemsidan är fejk, vi var lite snabba på avtryckarfingret denna gång. Tack @Chippen1983!

Vi vet sedan i december förra året hur Xbox Series X ser ut och redan i oktober bekräftades designen på utvecklingskitet på Playstation 5. Sedan dess har det spekulerats kring hur Sonys nästa konsol faktiskt ser ut men tänk om rymdskeppsformen faktiskt är den slutgiltiga även för konsumenter?

Konceptbild på Playstation 5

När den japanska utgåvan av den officiella Playstation-sajten uppdaterades med en sektion om Playstation 5 fick den en ikon i menyn i samma stil som de andra plattformarna. Och den ikonen har en bekant V-form på överdelen av lådan.

Sony var snabba med att fimpa den nya ikonen och istället ersätta den med en enkel illustration av en gamepad men inget förblir glömt på internet och sajten Gamerant lyckades knäppa ett foto på den. Vi har sedan försökt förstora och räta upp ikonen och visst ser det ut som att även konsumentversionen kommer att ha en V-liknande form på överdelen.

Vår återskapning av Playstation 5-ikonen

Många i branschen förväntade sig att Sony skulle anordna ett event för Playstation 5 under februari men än så länge har vi bara fått en officiell sajt. Den är än så länge väldigt sparsmakad.