Japanska sajten la upp en ikon som var misstänkt likt utseendet på det rymdskeppsliknande devkitet.

Uppdatering: Uppgifter pekar på att ikonen på hemsidan är fejk, vi var lite snabba på avtryckarfingret denna gång. Tack @Chippen1983!

Vi vet sedan i december förra året hur Xbox Series X ser ut och redan i oktober bekräftades designen på utvecklingskitet på Playstation 5. Sedan dess har det spekulerats kring hur Sonys nästa konsol faktiskt ser ut men tänk om rymdskeppsformen faktiskt är den slutgiltiga även för konsumenter?

Konceptbild på Playstation 5

När den japanska utgåvan av den officiella Playstation-sajten uppdaterades med en sektion om Playstation 5 fick den en ikon i menyn i samma stil som de andra plattformarna. Och den ikonen har en bekant V-form på överdelen av lådan.

Sony var snabba med att fimpa den nya ikonen och istället ersätta den med en enkel illustration av en gamepad men inget förblir glömt på internet och sajten Gamerant lyckades knäppa ett foto på den. Vi har sedan försökt förstora och räta upp ikonen och visst ser det ut som att även konsumentversionen kommer att ha en V-liknande form på överdelen.

Vår återskapning av Playstation 5-ikonen

Många i branschen förväntade sig att Sony skulle anordna ett event för Playstation 5 under februari men än så länge har vi bara fått en officiell sajt. Den är än så länge väldigt sparsmakad.

Skicka en rättelse
För mig så spelar det ingen roll hur konsolen ser ut. Men det är 2 viktiga funktioner fläcken och belysta knappar på framsidan. På och ut med skiva. Dom knapparna är rätt viktiga att dom är enkla att upptäcka och trycka på. Men jag kommer inte direkt... 14/02 Hoppas verkligen inte. Riktigt ful design. Då är Xbox Series X mycket snyggare, även om jag inte är så överförtjust i den designen heller. Köper inte en konsol för dess utseende. Men man kan ju alltid få tycka till :). 14/02 Hoppas inte 13/02 Kan mycket väl tänka mig att dom kör en liknande design som devkitet fast i ett mindre och sexigare format. Devkit är väl alltid rätt bulkiga och större än den färdiga produkten. 13/02 Ser den ut sådär vet jag någon som får sparken........ någon som är sugen på ett design jobb åt Sony? 13/02 Hoppas inte, för den är grymt ful. Man får väl gömma den i nått skåp eller så. 13/02 Passande med en "V-design" ändå med tanke på den romerska siffran 5 🤔? 13/02 Tycker nog en sådan modell vore rätt tjusig (inte det rosa som diskuteras ovan men det som artikeln gällde), borde väl även vara en fördel för luft in/ut i en trång tvbänk som jag med många andra har. Kom igen nu Sony, lite ordentlig fakta för fasen!... 13/02 Om den ser ut så kommer jag köpa en oavsett vilka spel som släpps till den! :D Edit: Tänk om man kan få till så att det ser ut som att kulan svävar ovanför pyramiden från vissa vinklar, Instant buy! 13/02 Den kan se ut som en rosa pyramid med en snurrande discokula på toppen och jag skulle ändå köpa PS5:an om spelbiblioteket är av hög kvalité. 13/02