Servrarna knäade under lanseringstrycket.

I går kväll lanserades den skarpa versionen av indierollspelet Wolcen: Lords of Mayhem på Steam. Och fascinerande nog mötte det samma öde som brukar drabba de allra mest efterlängtade storspelen – servrarna stod inte pall för spelaranstormningen.

Utvecklarna gick snabbt ut med att man kände till problemet och jobbade på en lösning. Och för en knapp timme sedan sa man att serverkapaciteten ökats, vilket förbättrat situationen. Man har också släppt en hotfix som lagar problem med att spara progression. Ytterligare lanseringsbuggar kommer lösas under dagen.

Enligt de inofficiella siffrorna hos Steam DB spelas Wolcen av 52 000 konton i detta nu, med en toppnotering på 62 000. Det gör det till det senaste dygnets tionde mest populära spel på Steam. Så utvecklaren gråter nog inte ihjäl sig över serverstrulet.

Gustav Höglund recenserar Wolcen på FZ inom kort. Han satte sig ner med early access-versionen av Wolcen nyligen, se streamen nedan.

Skicka en rättelse
servern är nere ett tag till... We're finishing to fix the database issues caused by the amount of simultaneous connections,and we're making sure that all character data have been retrieved. We will most likely need a bit more time before we can bring... 16/02 Jag ska skaffa Wolcen för det ser bra ut av vad jag sett. Men just nu är speltiden fullt upptagen av andra spel. 16/02 Hmm, kluven, får kolla lite videos av det tror jag, alla verkar säga olika saker, jag vet att jag inte kommer få problem med något tekniskt, så det är bara gameplay då. 15/02 När jag såg onsdagsstreamen med Gurra och såg honom spela med pistoler och daggers blev jag sjukt peppad på ett A-RPG i Cyberpunk-miljö med moderna vapen och Sci-Fi istället för Fantasy. Varför har ingen gjort det spelet än för? Varför verkar Fantasy... 15/02 Backade detta i early access riktigt bra spel måste jag säga, precis som alla andra spel i development stage har det haft sina swings. Folk säger det är blandning av grimdawn och D3 osv osv. Nä enda gemensamt dom har är att dom är ARPG...PuB G är inte... 15/02 Det är ju ett sätt att se på det, personligen tycker jag att det är deras skyldighet och att de har tillräckligt med pengar för att kunna ha extra servrar igång de första dagarna så alla som faktiskt köpt deras expansion kan spela det när det släpps,... 15/02 Kan helt ärligt säga att jag inte kommer göra det, har inte spelat Diablo sedan Hellfire. 15/02 😂😂😂😂 15/02 Jag kör AMD + AMD (Ryzen 3600 + Vega 56), har inte haft några som helst tekniska problem med spelet (annat än log-in bekymren som ju är pga servern). Jag kör 1440p allt på High, ligger på ungefär 100fps i medel, droppar mot ~ 80 fps ibland men jag kan... 15/02 Spelat 4h nu utan några som helst krashar och dylikt. Det är dock jävligt dåligt optimerat, jag får inte ens 60fps på lägsta inställningarna trots en ganska ok burk.. Får 110-120 på high på BF5 liksom. 14/02