Se den och du är 5:20 minuter närmare releasen.

Final Fantasy VII Remake blev visserligen lite framskjutet nyligen, men det hindrar inte Square Enix från att redan nu bjussa på öppningsfilmen. Vi får sen 5:20 minuter av stillsamt, utsökt vackert spelhantverk. Om det ser bekant ut beror det på att filmen läckte i början av året, men nu är det alltså den officiella trailern.

Final Fantasy VII-remaken släpps den 10 april. Första året är det PS4-exklusivt, men vilken eller vilka plattformar som sen blir aktuella är ännu höljt i dunkel.

Inte för att du behöver sitta sysslolös: under våren släpps Half-Life: Alyx, The Last of Us 2, Doom Eternal, Nioh 2, Ori and the Will of the Wisps, Bleeding Edge, Resident Evil 3 och Wasteland 3. Med flera. Håll koll på FZ:s releaselista för alla datum.

Skicka en rättelse
Stämmer, "¤(%/#? Pizza" som Barret kallar skivan. 14/02 Anledningen till att man inte ser ljuset när man spelar är för att att det då byggts plattor ovanpå den ursprungliga staden där överklassen numera bor. 14/02 Håller med. Man kan i stort sett alltid använda bästa utrustningen såvida den har någon form av materia growth. Ibland vill man ju använda vapen med double eller triple growth, men det är aldrig något måste. 14/02 Lite opassande att lägga in vokalerna från One Winged Angel i öppningssekvensen (med Aerith), kändes som onödig utfyllnad. Karaktären temat tillhör introduceras inte ens förrän en bra bit senare i spelet. Nu vet ju typ nästan alla vem denna karaktär är... 14/02 Mm håller med om att det är sjukt viktigt att behålla den pacing som originalet har. Något annat jag verkligen uppskattar från sjuan jämfört med typ nian och nyare Tales är att materiasystemet gör att man slipper behålla undermålig gear bars gör att lär... 14/02 Det är tempot i remaken jag är så rädd blir förstört av utfyllnaden, men även väntetiden på att delarna ska släppas. Hade nog inte oroat mig om inte tempot var så bra i originalet, vilket man upptäcker när man spelar om spelet idag. 14/02 Jag drog igenom originalet i julas för första gången sedan 1998. Det var fortfarande otroligt bra och underhållande. Grafiken ser förstås förfärlig ut, musiken är pipig (men fantastisk) och storyn berör väl inte lika mycket som den gjorde första gången... 14/02 @Tröjan: Samma här. Först blev jag förvirrad, för i Midgar är det ju konstant natt - men som du säger så tror jag att det är en kort flashback från Midgars tidigare (och bättre) dagar. Hursomhelst så blir man ju onekligen hypad. Jag spelade om sjuan på... 14/02 I går blev jag sur för att spelet kommer att innehålla stereotypa sidouppdrag. I dag blev jag glad igen. De sista tre minutrarna har vi förvisso sett innan, men de första två var helt nya bilder. Min tolkning - lite inspirerad av en kommentar på youtube... 14/02