US-statistiken i december talar sitt tydliga språk.

The Witcher 3: Wild Hunt fyller fem i år och för drygt ett halvår sedan konstaterade CD Projekt Red över 20 miljoner sålda ex. Tiden då spelet sålde som smör är förstås förbi, men under andra halvan av 2019 fick vi både en Switch-version och en mycket populär Netflix-serie.

Enligt analytiker på NPD Group gick försäljningen av Witcher 3 spikrakt uppåt i december 2019 jämfört med samma månad året tidigare. Så med hur mycket? Tja, med 554 procent enligt NPD.

Merparten av ökningen ska bero på Switch men räknar man bort den ökade försäljningen ändå med drygt 60 procent jämfört med 2018. The Witcher 4 vet vi inget om, men CD Projekt Red har sagt att man vill jobba parallellt med The Witcher och Cyberpunk-serierna framöver. Man tackar.

Skicka en rättelse
Kommit igenom halva första spelet nu, köpte tvåan och trean nyligen :) 17/02 Var tvungen att googla Douglas Adams. Är bekant med hans verk men inte lagt hans namn på minnet öht :D 16/02 The Witcher är ett intressant fenomen då det har blivit väldigt populärt både som spel och på TV men det pratas aldrig om författaren bakom. Sagan om ringen har Tolkien, GoT har George Martin, Douglas Adams har ju vad alla vet hoppas jag. Hideo Kojima... 16/02 PFffFF! Värt att skaffa till PS4 när man har PC? hell no, PS4-versionen är imo bedrövlig. Vill du spela med kontroll, så plugga in en i datorn bara :) 15/02 Trevligt att höra. Har fortfarande många "?" kvar. Och en del av sista dlct kvar också. Som vissa skriver ovanför så passa switchen bättre till små spel. Har kört mycket Dragon quest 11 på min nyligen men dom små spelen kommer hela tiden i mellan. Så... 15/02 Det har du helt rätt i, men vi vet ju iaf att dom krossade även antalet spelare på Steam med många tio tusentals jämfört med deras tidigare rekord strax efter självaste releasen. Så det finns mycket som pekar på en rätt stor "nyförsäljning" även om väld... 14/02 Jo det visste jag så klart innan men ville ge just mästerverket The Witcher 3 en chans (som jag dyrkar till PS4 & PC) ändå och att få uppleva äventyret på resande fot lockade mig lite för mycket. Men som sagt det gick inte igenom för mig personligen och... 14/02 ♫ Toss a coin to your Witcher... ♫ 14/02 ja men detta borde du ju vetat innan, att alla former utöver PC är underlägsna med sämre allt. man kan gå från allt till PC och vara nöjd, men aldrig från PC till annat utan att sänka alla krav tillägg. det enda som är bättre med konsoller/liknande är... 14/02 har man inte spelat W3 så bör man! 14/02