Systemkraven säger som det är.

"Det här spelet kommer att låsas upp om ungefär 5 veckor" säger Steam-sidan för Half-Life: Alyx. Efter snart tretton års väntan är det ett lite omtumlande besked. Sen inser man att det är dags att se över hårdvaran – är min dator värdig?!

Svaret finns där ute, men för enkelhetens skull också här, lite längre ner. Du behöver förstås först och främst ett VR-headset (Valve Index, Vive, Rift, Windows Mixed Reality), sen är det här minimumkraven:

Minimum:
OS: Windows 10
Processor: Core i5-7500 / Ryzen 5 1600
Minne: 12 GB RAM
Grafik: GTX 1060 / RX 580 - 6GB VRAM

FZ:s VR-guide hjälper dig välja bästa VR-headsetet för Half-Life Alyx, som släpps den 23 mars.

Skicka en rättelse
Ursäkta? Dedikerat kort för PhysX? Ganska säker på att det inte fungerar så. 19/02 OK sträcker mig att ändra till: ..."skräms" alltid oavsiktligen... hmmm... ;P 18/02 Klarar allt utom ram-minnet. :P 17/02 Det är väl så när ny teknik kommer så finns flera aktörer och ingen standard. Bara dom uthålligaste kommer att bli kvar och med det deras lösningar. 17/02 Boneworks hade recomended GTX 1080 och minimum 1060 6gb Jag spelade det spelet utan problem med 970 och med 1070. Inställningar minns jag inte men vet att jag provade ändra dom när jag körde med Lenovo WMR. Tyckte skillnaderna var minimala inne i headse... 17/02 Minimum är inga problem, men recommended hade varit mycket mer intressant och gett en mycket bättre fingervisning om hur det faktiskt kommer att flyta enligt mig. 17/02 Småpotatis till frukost. Jag säger som Löfvén: 2020 16/02 Tycker ju åtminstone att vr utvecklarna på pc bör hålla ihop gällande spelen, förstår ju att playstation kör sin egna grej, det är ju den egentliga konkurenten, eftersom dom är på en annan plattform. whats next, exklusiva titlar till benq skärmar och... 16/02 Valve sätter förhoppningsvis sina krav på ett sådant sätt att det är SPELBART vid minimikraven, de vet ju mycket väl att man behöver få ut väsentligt mer än 30 fps för att även den mest entusiastiska kompensationsalgoritmen ska kunna mjuka upp det till... 15/02 Alla som har VR vet att även om det där räcker för att starta spelet så kommer ingen hårdvara i världen att kunna köra det tillfredställande, man vill alltid ha mer supersampling. ;) 15/02