Men Larian uppger nu att spelet inkluderades av misstag.

Uppdatering: Larian har i ett uttalande till PCGamesN uppgett att Baldur's Gate III inkluderas i Googles nyhetsbrev av misstag och att man ännu inte utannonserat något release-fönster för spelet. De ville dock inte bekräfta huruvida spelet kommer släppas i år eller inte.

Originaltext: Google Stadia har väl inte direkt gått som tåget sedan tjänsten släpptes, men i sin iver att locka fler potentiella kunder verkar Google ha släppt på lite väl mycket information. Det är i sitt senaste blogginlägg som man skyltar med kommande spel, och lite i förbifarten nämner man följande:

Ni ser redan fram emot DOOM Eternal, Get Packed, Orcs Must Die! 3, Baldur's Gate 3 och många fler spel som kommer till Stadia i år.

Baldur's Gate III alltså, i år alltså. Som ni säkert vet är det den moderna spel-erans RPG-kungar Larian som efter de stora framgångarna med Divinity-spelen fått ge sig i kast med detta älskade varumärke, och mer kapabla händer kan vi nog inte hitta idag. Vi har ännu inte fått se något gameplay från spelet, men förhoppningsvis blir det ändring på det den 27 februari, då man har lockat med att något speciellt ska hända. Förhoppningsvis rör det sig om en matig gameplay-trailer samt en officiell utannonsering av släppdatumet.

Men åter till Stadia, som nämner att man under året även kommer tillgängliggöra det atmosfäriska pusselspelet Lost Words, remaken av klassikern Panzer Dragoon, Serious Sam-samlingen, 3D-tornbyggarspelet Stacks on Stacks samt det lättsamma multiplayer-spelet Spitlings.

Tack till Devan för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Matig gameplay-trailer ja ... Det har man hoppats på i 100 fall av 100 och fått i kanske 8 fall av 100 :) 17/02 Ja vi får väl se dock är BG3 exklusivt för Stadia och PC Själv hoppas jag att det blir en hit för Stadia då jag själv personligen tycker Stadia fungerar bra och har det som ett komplement till min xone x 15/02 Tror jag inte. Dagens unga casual spelare vet inte vad baldurs gate är. Veteraner kommer majoriteten inte att välja stadia. Jag tror inte baldurs gate blir en hit på stadia mao. 15/02 De har troligen jobbat på det sedan DOS2 släpptes 2017 och det använder säkert Larians befintliga spelmotor så det är inte särskilt osannolikt. PR-maskineriet började ju när trailern släpptes förra året, de hade ju till och med en 'dokumentär' filmad... 15/02 kommer det I år skulle jag bli jävligt lycklig hoppas dom inte gör det till stadia exclusive som vissa spel gjorde med EPIC. 15/02 Kanske Baldurs Gate 3 blir dragplåstret och Stadia basic släpps samtidigt? Kanske därför lite om spelet är släppt och inget datum på basic än Bara en tanke 15/02 Knappast release i år då vi inte sett typ någonting alls av spelet. Om de var så nära som release inom ett år så borde maskineriet med PR börjar tugga redan nu. Det tror åtminstone jag. Å andra sidan kanske de tycker det räcker med några månaders hype,... 15/02 Spelet som kommer hetta min Stadia enormt 15/02 Kan nämna att de övriga spelen som nämndes i slutet av nyheten så formulerade de sig att de kommer snart (soon) så lite mer specifika än i år som förmedlas i nyheten :) 15/02 "We haven’t announced a release period, and were included in that lineup email in error" svarade Larian enligt pcgamer.com https://www.pcgamer.com/stadia-says-baldurs-gate-3-will-be-out-this-year/ Tvivlar på release i år. 15/02