Den första gameplay-videon visar, föga förvånande, stora likheter med Mutant Year Zero.

Corruption 2029 utannonserades från klarblå himmel för någon vecka sedan och ska släppas redan... imorgon. Snabba svängar från Mutant Year Zero-skaparna The Bearded Ladies med andra ord, och för några dagar sedan fick vi se lite faktiskt gameplay från det taktiska spelet.

Som många redan gissat sig till är det väldigt likt Mutant Year Zero: Road to Eden rent spelmekaniskt, även om det bjuder på en egen atmosfär. Kvar är systemet där vi kan smyga runt i realtid innan de faktiska striderna drar igång, och till hjälp har vi någon form av cloaking-system som gör det svårare för fiender att upptäcka oss.

I övrigt känns det ungefär som vad vi kommit att vänta oss från denna subgenre: högt och lågt "cover", procentbaserade attacker, speciella förmågor som kan tippa oddsen i spelarens favör och situationer som får oss att vråla "Men va fan!?" och hytta med nävarna mot skärmen.

Det ska som sagt släppas någon gång imorgon till det överkomliga priset $8,99.

Skicka en rättelse
Besked på spelets discord att det är 1 år på Epic som gäller för PC, sen kommer det på Steam och GoG. 17/02 Släppt nu. Hör gärna intryck från FZ eller andra om nån testar det :) https://www.epicgames.com/store/en-US/product/corruption-2029/hom 17/02 Hoppas på mer variation än Mutant hade. Första halvan var fantastisk. Sen blev det i princip exakt samma sak om och om igen. Någon enstaka karta som skiljde sig lite åt bara. Och ett svagt slut, som tydligen DLCt inte riktigt plockade upp 17/02 Jag älskar Mutant Year Zero spelet. Har de tagit det bästa till det här, och finslipat de sämre delarna så blir det ett givet köp för min del :D 17/02 Tyckte det såg bra ut och att den stunden jag kollade på gameplay så verkade det vara taktiskt och intressant. Håller gluggarna öppna och ser vad det blir av det hela. 16/02 Har kollat lite streamers under helgen och ska definitivt spela det sen när jag kan få tag på det genom någon annan store. Dom har byggt vidare på MYZ och lagt på en seriösare ton i den här berättelsen. Gillar vad jag ser. Ser inget problem i att det... 16/02 Mutant Year 2029: Reskinned. + EGS exklusivited. Innan var det pass. Nu är det HÅRD pass. 16/02 Har själv inte lirat Mutant Year Zero, men tyckte att det hade en unik look och coola karaktärer. Detta ser väldigt generiskt ut, utseendemässigt. Om det är copy-paste på gameplay/mechanics uttalar jag mig inte om, men ja, det ser ju väldigt likt ut. 16/02 utan att ha tittat hela såg det väldigt likt, nästan lite för likt. känns som samma spel fast annat skin. 16/02