Snart får vi se hur spelet ser ut in action!

Stadia-läckan som sade att Baldur’s Gate III skulle släppas redan 2020 visade sig vara “ett misstag”, och vi vet fortfarande inte när den här efterlängtade godingen kommer att släppas. Men nu vet vi i alla fall när vi får se de första, riktiga gameplay-sekvenserna.

Det är i en teaservideo som Larian har lagt upp vi får veta att en ”full gameplay reveal” kommer redan under Pax-mässan denna månad, närmare bestämt 27 februari, klockan 21:30 21:00 svensk tid.

Studions chef och grundare Swen Vincke öppnar filmen i ett konferensrum, iklädd helrustning, skrikandes “behold the secret sauce - of dungeons and dragons!” Allt är såklart helt skruvat, men det går inte att ta miste på entusiasmen hos gänget bakom bland andra Divinity-rollspelen.

Are you hyped? Not nearly hyped enough!

Baldur's Gate 3 kommer att släppas till Stadia och PC.

Skicka en rättelse
Hasbro hade möte för investerare igår där dom sa att BG3 kommer att finnas som Early Access i år. "it was revealed that Baldur’s Gate 3 is scheduled for Early Access later this year, so players will be stepping into the world of mind flayers and Minsc... 22/02 Larians Divinity 1 var ju mer avskalat i jämförelse med 2:an som också var betydligt mer komplext. Älskar spelen och har spelat båda flera gånger. Kan inte tänka mig en bättre spel-studio för att göra BG 3. 20/02 Tack! Uppdaterat nyheten. 20/02 @Joakim Bennet: Observera att Larian har fått mer tid till sin presentation och den kommer att starta en halvtimme tidigare. https://twitter.com/baldursgate3/status/1229882314588643330 20/02 Att spelet skulle släppas redan i år för att det annonserats på Stadia. Ja, men troligen långt ifrån färdig gameplay, ungefär som när man visade upp 45 min av Cyberpunk ett par år innan release. 19/02 Så fungerar ju dock alla liknande rollspel. Både BG1 och BG2 går ju att Soloa om du känner till Metabuildsen och även utan dem så får du så mycket XP tillslut att du ändå blir så pass mycket starkare än dina fiender. 19/02 Vad var ett rykte som sedan dementerades? När ryktena om att de fått licensen dök upp 2018 så förnekade de ju det också... Är väl ingen teaser, de ska väl visa upp gameplay? 19/02 Realtime with pause tack. Det är det centrala, har verkligen försökt gilla divinity 1 och 2 men det är för slafsigt och för mycket joxx och bös. 19/02 Jaa alltså, kollar man på videos med folk som är duktiga på Divinity 2 så är det ett trasigt spel på vissa plan. Många saker i spelet (stats-mässigt) som man tror spelar stor roll fast det inte gör det. Och att man i stort sett kan solo kötta sönder sla... 19/02 Ja men det var som sagt ett rykte som sedan dementerades. Nu snackar vi en teaser och det borde man ha material för på två år. :) 19/02