Oavsett vad man tycker om Netflix tolkning av Andrzej Sapkowskis The Witcher-böcker, så är det ett faktum att den första säsongen blivit en succé för streamingbolaget. Författaren själv går heller inte och surar (eller?) då hans initiala kontrakt med Netflix nu kryddas med att hans böcker trycks upp i massiva nya upplagor. CD Projekt Red skrattar också hela vägen till banken - försäljningen av The Witcher 3 har skuttat upp 554 %, bara i USA.

Ingen överraskning alltså att det kommer en säsong 2, och nu nås vi av budskapet att inspelningen påbörjats i Storbritannien. Detta enligt pålitliga sajten Redanian Intelligence. Andra uppgifter gör gällande att Netflix knipt norska skådisen Kristofer Hivju till en av rollerna. Ni kanske känner honom bättre som helgalne Tormund Giantsbane från Game of Thrones. Enligt Redanian Intelligence ska han ha skrivit på för rollen som monstret Nivellen från berättelsen A Grain of Truth. Det är tydligen något med nordisa bjässar som spelar håriga odjur i Hollywood-produktioner. Vem minns inte Mikael Persbrandt som hamnskiftaren Beorn i den andra Hobbit-filmen...

Tidigare står det klart att Mark Hamill erbjudits rollen som Geralts fadersfigur Vesemir. En roll som tydligen erbjöds Mads Mikkelsen innan Hamill.

Den andra säsongen av The Witcher ska vara mer strömlinjeformad än ettan, med färre tidshopp som kan förvirra tittarna. Men med tanke på att Nivellen är med, lär vi även fortsatt få se kliv bort från huvudstoryn, in i de små monsteräventyr som ju utgör hela grunden för Geralts liv och leverne.

Nedan kan ni kolla in vår recension av säsong 1. Ditt eget betyg sätter du här!