Och det ser ut som om vi får se Game of Thrones-Tormund i en av rollerna.

Oavsett vad man tycker om Netflix tolkning av Andrzej Sapkowskis The Witcher-böcker, så är det ett faktum att den första säsongen blivit en succé för streamingbolaget. Författaren själv går heller inte och surar (eller?) då hans initiala kontrakt med Netflix nu kryddas med att hans böcker trycks upp i massiva nya upplagor. CD Projekt Red skrattar också hela vägen till banken - försäljningen av The Witcher 3 har skuttat upp 554 %, bara i USA.

Ingen överraskning alltså att det kommer en säsong 2, och nu nås vi av budskapet att inspelningen påbörjats i Storbritannien. Detta enligt pålitliga sajten Redanian Intelligence. Andra uppgifter gör gällande att Netflix knipt norska skådisen Kristofer Hivju till en av rollerna. Ni kanske känner honom bättre som helgalne Tormund Giantsbane från Game of Thrones. Enligt Redanian Intelligence ska han ha skrivit på för rollen som monstret Nivellen från berättelsen A Grain of Truth. Det är tydligen något med nordisa bjässar som spelar håriga odjur i Hollywood-produktioner. Vem minns inte Mikael Persbrandt som hamnskiftaren Beorn i den andra Hobbit-filmen...

Tidigare står det klart att Mark Hamill erbjudits rollen som Geralts fadersfigur Vesemir. En roll som tydligen erbjöds Mads Mikkelsen innan Hamill.

Den andra säsongen av The Witcher ska vara mer strömlinjeformad än ettan, med färre tidshopp som kan förvirra tittarna. Men med tanke på att Nivellen är med, lär vi även fortsatt få se kliv bort från huvudstoryn, in i de små monsteräventyr som ju utgör hela grunden för Geralts liv och leverne.

Nedan kan ni kolla in vår recension av säsong 1. Ditt eget betyg sätter du här!

Skicka en rättelse
Det var ju bara skönt att det var lite Xena över denna inspelning, gillade mittenavsnitten skarpt. Tycker inte man behöver skämmas över den liknelsen, det är ju ett hopkok av inspirationer. Jag ser fram emot season 2, det kan ju egentligen bara bli bätt... 21/02 Näe det finns absolut inga kopplingar till Xena. Snarare Game of Thrones. Season 1 mötte ens förväntningar, och Season 2 kommer få mkt mer budget, så kvaliteten kommer stiga succesivt. Detta kommer bli en serie med ca 5-6 säsonger, och redan vid säsong... 20/02 Och alla som inte håller med är troll? Ta bara brudarna i skogen som var extremt cringe med push-up BH och modern sminkning i ansiktena. Något som i princip gäller för alla kvinnor i serien precis som i Xena. Utöver det är i princip alla miljöer välpole... 20/02 Verkligen! Det är ju dessutom hans storebror Lars som spelar Stregobor. 20/02 Vem bryr sig INTE om Starwars! Enda bra sci-fi serie som finns. 20/02 Förstår inte varför folk envisas med den liknelsen. Kan inte vara mer fel. Fast antar att det är mer troll/diss än något annat. Första säsongen var riktigt bra och jag hoppas de fortsätter på samma nivå. 19/02 Han heter Mark Hagrid och spelade Hamill i Harry Potter-filmerna, den där stora skäggiga bjässen. 19/02 nä han dör i förra filmen och dyker upp som ett spöke i nya 19/02 Men tackade alltså Mads Mikkelsen nej då? :O Han hade ju faktiskt kunnat göra den rollen väldigt bra känns det ju som... 19/02 Jaha är det grabben i huvudrollen? Jäklar vad gammal man blev att känna sig xD 19/02