Nöjd? Missnöjd? Sätt ditt eget betyg.

Star Wars Jedi: Fallen Order har blivit en försäljningssuccé och fått mestadels finfina betyg. Kanske kunde det ha blivit ännu bättre om Respawn inte hade jäktat för att släppa spelet innan jul?

Respawn-vd:n Chris Zampella och regissören Stig Asmussen erkänner båda för US Gamer att det blev stressigt på slutet. Zampella säger att det pågick "diskussioner" internt och att man väldigt gärna ville släppa spelet under julruschen; "Det passar verkligen där". Asmussen tillägger:

I think we're in a situation we're trying to build a game for several different systems and we wanted to hit a date, obviously. We all look at it, and earnestly we feel like we could, if we had a little bit more time, it would've been better. But at the same time, we could play through it. It was good and we felt like fans were going to like it.

Säkerligen kom pressen även från högre ort, då EA hade två ifrågasatta Battlefronts i bagaget och Disney laddade inför releasen av den nionde och sista filmen i Skywalker-sagan. Men slutet blev alltså mestadels gott, och Respawn söker nya förmågor till ett nytt mystiskt Star Wars-projekt.

Troligen har en hel del av er hunnit spela igenom actionäventyret, befriat från både multiplayer och mikrotransaktioner. Låt oss därför sätta betyg på Jedi: Fallen Order, enligt klassisk FZ-skala.

Så här funkar FZ:s betyg.

Skicka en rättelse
Exakt så här kände jag också, men tror till skillnad från dig att med lite mer tid hade de kunnat tighta till i alla fall en del av problemen och get det lite egen identitet. 20/02 Kanske hade behövts för egen del då Jedi Order tyvärr inte alls föll mig i smaken. 20/02 Jag gillade spelet, storyn och bossfighterna var najs. Men det är något med själva hoppandet och svingandet som inte riktigt funkar. Shadow of the Tomb Raider hade samma problem (dom två tidigare spelen i serien funkar dock klockrent när det gäller dett... 20/02 Ska jag vara ärlig så var jag inte peppad på detta ö.h.t, då det såg ut som en sämre men nyare version av vissa tidigare singleplayer-spel, med en huvudperson som på något sätt verkade ännu tråkigare än herr Katarn. Förmodligen är det aningen hårt att... 20/02 Oj det här såg riktigt skoj ut, har hört talas om spelet innan men avfärdat det som "jaja bara ett till dåligt star wars spel utan att ens se någon gameplay". Blev lite sugen att skaffa faktiskt. 20/02 Jag förstår inte hur spelet kunde få så högt betyg överallt. 20/02 Kanske en 3a egetligen men sänker till en 2a just för att det inte är acceptabelt att dläppa en så opolerad produkt under Star wars namnet. Små studios kan förlåtas för de inte når upp till potentialen men när man jobbar med ett av världens största fran... 20/02 Jag tycker det var för kort spel och alldeles för linjärt för min smak. Kändes som man sprang efter "banor" och det gjorde man ju. Nä hoppas nästa spel dom gör är en helt öppen värld men man ska väl inte hoppas för mycket. 20/02 Det var ok, kändes som en fattigmans From Software spel blandat med lite väl tydlig Tomb Raider/Uncharted platform. Förutom allt runt om grafiken då, vilket de fått till. Tror dock inte att mer tid hade gjort sitt för detta spel, det kändes som det är... 20/02 Jag både håller med Respawn och skulle vilja ge dom en klapp på axeln för det första vettiga Starwars spelet på...hur länge? Sedan Kotor? Ja, det fanns lite saker som kunde ha varit bättre, men inget jag märkte medan jag spelade och jag njöt verkligen... 20/02