Ett Splinter Cell VR hade onekligen kunnat funka bra.

Ubisoft tänker göra ett fullstort VR-spel baserat på ett av sina stora varumärken.

Företaget har lagt ut ett antal lediga tjänster som ska jobba med ett "unannounced AAA VR project", och det bygger på "one of Ubisoft’s greatest IP’s". Med andra ord: ett fullstort virtual reality-spel, baserat på något av Ubisofts stora spel. Tjänsterna i fråga är bland annat level designer, character artist och narrative designer, skriver Forbes. Tjänsterna är förlagda till Düsseldorf i västra Tyskland, men projektet spänner över flera Ubisoft-studior världen över.

Ubisoft har en mängd både gamla och nya, välkända serier i sitt stall, exempelvis Assassin's Creed, Watch Dogs, Splinter Cell, Rainbow Six, The Division och Far Cry. Vilken tror du man kan tänkas göra VR-spel av?

I nuläget är både Ouclus Rift S och Quest slut i både svenska butiker och hos Oculus. Detsamma gäller Valves egna VR-headset, Index. En gissning är att det VR-exklusiva Half-Life: Alyx som avtäcktes innan jul satt fart på VR-intresset.

FZ testade nyligen trådlösa Quest samt de trådade Rift S och HTC Vive Cosmos, och slutsatsen var att båda Oculus-lösningarna är köpvärda men Cosmos mycket tveksam.

Inom kort testar vi Valve Index – håll ögonen öppna!

Skicka en rättelse
Vill dom göra det lätt för sig kör de väl Far Cry antar jag då det är FPS men vore helt klart coolt om de gjorde något av de andra spelen de har. Hade inte tackat nej till ett assassins creed i VR. 22/02 Blir ett köp av PSVR till PS5 sen så kan man lira detta. 20/02 Jag tror på Splinter Cell. Men R6 skulle kunna funka också. Ett av de roligaste spelen på Psvr är ju Firewall Zero med aim-controllen. Sådana spel blir otroligt mer taktiskA i VR när folk inte kan bunny hoppa och quickscope:a :) 20/02 Känns som Watch Dogs, The Division och Far Cry som ligger i spetsen till VR. Eventuellt fokus på The Division kan tänka mig de kan bli intressant leva sig in i den världen med VR på. 20/02 Ja vive-kontrollerna är lite "utdaterade" Om du har en Vive så rekomenderas man att uppdatera till Valve index kontroller :) Kan tänka mig att det är knepigt med vive kontrollerna då dom inte har nå analoga spakar när man ska röra sig 20/02 Japp. Hoppa och klättra och rulla runt som på en Segway. 20/02 Ärligt talat vet jag inte vad dom håller på med i serien, senaste rainbow tilltalar mig inte alls. Älskade dom äldre dock, sitta och snickra på den perfekta planen i timmar, välja mellan en uppsjö rainbow agenter och vapen osv. Den typen av spel finns... 20/02 Påtal om det - fan vad jag saknar planeringsfasen i RB6 :( och varför är där timer på när man ska välja character i rb6 - även när du spelar Terroristhunt med polare? Eller varför kan man inte bara få välja vilka vapen man vill ha utan att behöva hålla... 20/02 Hade ju varit gött med ett rainbow six av den gamla skolan. Men jag är inte redo att hoppas på någonting. Hade varit koolt med typ planeringsfas med mus och tangentbord, sen skutta in i vr och köra uppdraget. 20/02 Kanske - ett Assassins Creed hade också kunnat bli grymt.. men det gäller att ha spypåse redo då när man slänger sig ut från byggnader :P Men med tanke på The Climb så kan klättringsdelen funka utmärkt. ...annars vad sägs om Rayman? :D 20/02