Det känns allt mer sannolikt att Playstation 5 får VR-stöd.

Med fem miljoner sålda enheter är Playstation VR en av de allra populäraste virtual reality-plattformarna så det vore konstigt om Sony inte funderade på en uppföljare. Det senaste beviset är en patentansökan som Sony Playstation Japan skickat in och som visar en kontroll med kraftig inspiration från Valve Index "knuckle"-styrdon. De har fått sitt smeknamn av den enkla anledningen att man med en rem över knogarna kan spänna fast dem i handflatorna och därmed slippa oroa sig över att kasta iväg kontrollerna. Det har trots allt hänt.

En annan saka detta möjliggör är utökad fingertracking då de inte behöver användas för att hålla i kontrollen och patentet visar hur detta också är planen för dessa.

Skicka en rättelse
@Rydell1986: Absolut att det är en nischad marknad men jag tror ändå Sony gör rätt om de håller kvar vid det då det ändå säljs en del spel. Vissa säljer bättre än andra. Tror även studios måste våga satsa lite mer änd att bara släppa "tech demos" för... 21/02 Dom har ju lagt ner några studios bland annat den senaste nu i Manchester som enbart utvecklade VR-spel. Så marknaden för VR-spel är nog en piss i Mississippi. 21/02 Sonys numera patenterade strap-on teknik 20/02 Till de flesta plattformar känns som en dröm. Är nöjd att åtminstone de flesta spel på PC går att spela på olika headset, genom stöd eller tredjepart som Revive. 20/02 Det skulle vara trevligt ja. Det närmsta vi har idag är Quest som även fungerar på PC. 20/02 Bästa vore om en standard fanns så de flesta VR-headset och dess kontroller fungerade oavsett plattform. Känns fånigt och väldigt slösaktigt att köpa ett grymt PC VR-headset som inte fungerar på Xbox eller PlayStation och vise versa. 20/02 Är mycket glad att PS valde att fortsätta med VR. Rätt beslut enligt mig. VR is bigger then ever. 20/02 Ps5 ska stödja "gamla" PSVR. Frågan är vad nästa PSVR kommer vara. En trådlös historia hoppas jag då skulle det vara intressant även för mig :) 20/02 Sony vore direkt korkade om de skulle sluta supporta VR till nästa generation med tanke på att de definitivt har en marknad på ps4an. 20/02 Hoppas att ps5 också stödjer gamla PSVR, men att även vi som äger det får ta del av nya styrdonen. 20/02