Stadia får konkurrens på streaming-scenen.

Nvidia meddelar att den som streamar sina spel kommer att kunna ta del av Cyberpunk 2077 redan på releasedagen, 17 september. Spelet släpps nämligen till företagets Geforce Now. I sin pressrelease skriver man att ”GeForce Now-medlemmar kan ladda ner sitt exemplar på Steam och spela det så snart det blir tillgängligt.” Så kallade Founder-medlemmar, som betalar 59 kronor i månaden, kommer i teorin även att kunna spelet med RTX påslaget.

Konkurrenten Stadia kommer också att kunna leverera Cyberpunk, men här är relasedatumet okänt. Innan spelet försenades skrev CD Projekt att Stadia-versionen skulle ”släppas samma år”. Om det blir en 2020-release är därför oklart.

Läs mer om hur Geforce Now fungerar här. Kolla in Stadia här.

Skicka en rättelse
Förstår, det är ju perfekt för dom som inte har lust eller kan spendera allt för mycket. :) En sådan sak som för mig gör det bekvämt lokalt är att jag ofta modifierar mina spel, om spelet tillåter och det finns community. En sådan sak måste ju gå bort... 20/02 Det som gör att jag är intresserad av Geforce Now är att man använder spel man redan äger på Steam, detta är inte som Stadia utan mer som att man "hyr" datorkraft från dem för att kunna köra spel man kanske inte annars hade kunnat köra på sin nuvarande... 20/02 Finner en viss bekvämlighet att ha mina spel lokalt, men det är ju kool utveckling kommer säkert bli mer sånt. 20/02 Har kört en hel del Dark souls 3 via Geforce Now på laptopen och det fungerar helt kanon. Ser bra ut och flytet är fint och känner inte av nån delay/input lag och då kör jag en hel del PVP. Inga som helst problem. Hade tänkt skaffa Cyberpunk 2077 till... 20/02 Jag tror betydligt mer på en tjänst som denna, ett av de stora problemen med PC är just hårdvaran och att man ofta måste uppdatera den för att kunna köra nyare spel. Nvidia erbjuder folk möjligheten att "låna" deras hårdvara för en kostnad om man vill... 20/02 GTX980 var en gång värstingmodellen. Du kommer kunna spela cyberpunk med bättre upplevelse än vad streaming ger. 20/02 Detta är bra nyheter. Kan spela på datorn och på tv:n, med min Nvidia shield, och använda samma sparfiler. 20/02 Det kan tilläggas att om man är sugen på GeForce Now kan man prova på gratis redan nu. Restriktionen är då att man får stå i kö lite längre för att komma igång (Betalande kunder får prioriterad köplats), och att man endast kan spela en timma åt gången.... 20/02 @Flugsaft: Japp dom kommer så klart kunna förbättra vissa saker och lär göra det kontinuerligt. Men jag är dock övertygad att i slutändan kommer det alltid finnas nakdelar i bildkvalité och responsivitet att spela via streaming jämfört med spel som rend... 20/02 okej, tack för infon! eftersom jag sitter på ett gtx 980 blir det nog att testa o streama detta först o sedan avgöra. Geforce Now har kanske blivit bättre till september med? 20/02