Trots ett ganska halvdant mottagande av den första stod det i höstas klart att det blir en andra Tomb Raider-film med Alicia Vikander återigen i rollen som äventyraren Lara Croft.

Då filmen från 2018 byggde på ramhandlingen i Tomb Raider-rebooten (2013) skulle man anta att det blir sibirisk kyla och tunga Rise of the Tomb Raider-influenser i nästa film. Enligt Geek Vibes Nation kan filmen bygga på denna, och senaste spelet Shadow of the Tomb Raider.

Sajten hävdade först att filmen skulle spelas in i England, Sydafrika, Finland och Beijing, men strök sedan de sistnämnda två. England och Sydafrika skriker inte direkt Sibirien, men om filmen ska täcka både Rise och Shadow lär filmskaparna ta sig vissa friheter när de tolkar de två titlarna.

Detta är förstås bara rykten och bygger på vad Geek Vibes Nation "har hört", så du gör rätt i att det med en nypa salt. Det enda vi vet är att det blir en andra Tomb Raider-film med Alicia Vikander framför kameran, och Ben Wheatley bakom. I mars 2021 vankas premiär.