"Glad att se hur bra det presterar."

I en FZ-undersökning sa 65 procent att de hållit ut i väntan på Metro Exodus skulle släppas på Steam. Det har som bekant redan funnits ute i Epic Games Store sedan februari i fjol, då Deep Silver i elfte timmen slöt ett tidsexklusivt avtal med Epic, trots förbokningskampanj på Steam.

Sedan fem dagar är alltså Exodus släppt via Steam där tusentals ger spelet tummen upp. Lars Wingefors, vd för Embracer Group och moderbolag till Deep Silver, bekräftar att releasen varit en succé. På bara några dagar har spelet sålt i "omkring" 200 000 exemplar. Wingefors är glad.

Happy to see it performing well, selling about 200,000 copies already.

Några ytterligare dlc:s till Metro Exodus blir det inte tal om, då Sam's Story var den andra och den sista. Metro-författaren Dmitry Glukhovsky har dock avslöjat att spelserien har en framtid.

Skicka en rättelse
Jag kände exakt samma sak! 22/02 @Jozo: Mången tack! 22/02 Instämmer, det är mycket märkligt. Det enda man får höra är "Har sålt bra" "Sålt bättre än förväntat" chansen på epic lönade sig" etc etc men aldrig konkreta siffror, dom kommer senare på t.ex. steam Är förvånad att knappt någon spelsida (som fz eller... 21/02 Ordningen är Metro 2033, Last light och Exodus. De två första har de släppt i förbättrade versioner som heter Redux, vilket går att köpa separata eller i ett samlat paket. 21/02 Kan någon förklara den här spelserien för mig för jag är helt förvirrad av dessa releaserna. Vad är vad i ordningen? De har gjort om och släppt om spel o sånt om jag inte är helt ute o cyklar? 21/02 Intressant att det aldrig är någon som nämner antalet sålda spel när spelen släpps på EGS, men så fort det släpps på Steam så nämns siffrorna... 21/02 Fantastiskt spel! Behövs flera originella SP spel som detta. 21/02 Spelet är ju hur bra som helst. Vad var det du inte tyckte om? 21/02 Jag körde det på Stadia med deras handkontroll. Ändrade så att sensitivity är högre och slog på auto-aim så funkade det helt OK men jo, det kunde nog varit lite bättre. För övrigt ett kul och väldigt snyggt spel! Har spelat igenom de tidigare med. Rekom... 21/02 Det är fantastiskt vackert. Jag har fått det att flyta bra med SLI i DX12 nu. Men det äe intr bara grafiken som är bra, ljudet gör halva spelet. Atmosfären är så fantastiskt skapad, för att inte tala om smutsen på gasmasken man behlver torka bort. 5/5.... 21/02