Troligen inget drömläge inför Half-Life: Alyx-releasen.

Valve Index-försäljningen fördubblades efter Half-Life: Alyx-bomben. Inför releasen om en månad ser läget dock mörkare ut för Valve Index. I ett uttalande till Upload berättar Valve att man kämpar för att möta efterfrågan, men bekräftar också att det kommer finnas "betydligt färre" enheter tillgängliga under de kommande månaderna än vad som var planen. Orsaken är coronaviruset.

Coronavirusets framfart i världen har även påverkat spelvärlden, i allt från pandemispel och Switch-produktionen till inställda esports-evenemang och jättar som hoppar av GDC-mässan.

Lyckligtvis behöver du inte en Valve Index för att kunna spela Half-Life: Alyx, och nyss hårdtestade vi inte mindre än tre olika VR-enheter inför tidernas kanske mest efterlängtade VR-titel.

Skicka en rättelse
Ja tyvär är det så bara leva med det. 23/02 Ja det är ju verkligen en olägenhet för oss i väst, detta virus. 22/02 Precis. Och lönerna som skulle behöva betalas ut skulle innebära högre priser i slutändan för oss kunder som ingen av oss skulle välja att betala nu när vi redan har billigare alternativ. Det är en olycklig situation som majoriteten av världens ekonomi... 22/02 Jo men det är ju billigare också jag menar lönerna dom betalar ut är ju tusan i mig skam summor och skulle aldrig funka här i detta landet. 22/02 På jobbet har vi beställt nya datorer och det är rätt bråttom. Men de har blivit fördröjda Dell av samma anledning. 22/02 En konsument vill sällan betala mer än vad man behöver oavsett vart ifrån varan kommer. Visst, det finns vissa medvetna konsumenter som köper ekologiska varor, ingen barnarbetskraft osv, men majoriteten av konsumenter går på pris och kvalité vilket tyvä... 22/02 Företagen som flyttade sin produktion till Kina för att spara pengar får bita i det sura äpplet. Man kan ju hoppas att de flesta tar sig en funderare kring i fall det är så smart att göra sin produktion beroende av ett land som Kina. 22/02 Jovars håller jag med. Samtidigt är det inte för att det är billigare utan för vad konsumenterna (vi) är villiga att betala. 22/02 Vore skönt om vi hade möjligheten att kanske inte förlita oss på produktion i Kina på den skala som vi gör... Förstår varför det är på det viset men lite obehagligt oavsett. :| 22/02 Nu blir hårddiskar och internminnen dyrare igen. Annars är det ju bränder, översvämningar och elfel som trissar upp priserna. 21/02