Nvidias streamingtjänst verkar inte ha det helt lätt.

För ett par veckor sedan försvann Activision Blizzards spel från Nvidias streaming-tjänst Geforce Now, och veckan därpå fick vi reda på att det hela rörde sig om ett missförstånd och att utgivarens spel endast skulle vara tillgängliga under tjänstens betatest. Nu försvinner ännu fler spel från tjänsten, men denna gång är det Bethesda Softworks som drar tillbaka sina.

Budbäraren är Nvidias community manager Cory Banks, som via det officiella forumet under gårdagen meddelade att Bethesdas spel skulle tas bort hyfsat omedelbart. Undantaget är Wolfenstein Youngblood, som kommer finnas kvar på tjänsten, komplett med RTX-effekter.

Nu är frågan om detta kommer starta en dominoeffekt där fler och fler utgivare väljer att ta bort sina spel från tjänsten, kanske i hopp om att förhandla sig till en större del av kakan. Men det finns ljusglimtar för Geforce Now, för vi vet ju bland annat att tjänsten kommer erbjuda Cyberpunk 2077 på releasedagen.

Skicka en rättelse
Denna förbryllade mig ganska mycket om jag skall vara ärlig. Var de tvungna att ta bort spelen? Om du äger ett spel så får du väl spela det på vilken dator du vill? Eller har det blivit liknande OEM för windows? 1. Du köper ny dator, då kan du ju spela... 26/02 Knappt 1200 kr om året då, för att få spela sina spel i 4k etc. Kan vara acceptabelt, är ju inga summor direkt. 26/02 Med tanke på att man endast betalar för spelet och inte processorkraften i molnet så är det dock rimligt att vissa restriktioner finns. Det är ju inte alla som heller bryr sig lika mycket om grafik och nöjer sig med Basic medan kräver man mer så finns... 25/02 Läste på om basic. Minskad grafisk prestanda samt enbart stereo ljud.. på spel du redan köpt ( om du då inte prenumererar) Känner inte folk vart vindarna drar med detta? Liknar mentaliteten med microtransactions; så länge det är kosmetiskt så är det ok.... 25/02 När den kostnadsfria versionen kommer (Basic) så kommer Stadia att fungera precis som tex Steam. Du skapar ett konto och köper ett spel och sedan börjar spela. Allt som krävs är bara köpet av spelet och sedan är den din så att du kan spela oavsett var... 25/02 Jag håller med om det, precis som du säger så självklart vill de sälja extra kopior av spelet, men samtidigt så ska de skita i hur jag spelar mitt spel. Vill jag sätta upp en fjärranslutning mot min dator och fjärra in på den och spela mina spel ifrån... 24/02 Jag tänkte också så men fick på Reddit en annan vinkel: att Nvidia använder spelens varumärke för att marknadsföra sin streamingtjänst, och då vill förläggarna få något för det. Jag håller inte med, tycker det är kortsiktigt, dumt och konsumentovänligt;... 24/02 Mjo men är det fel/illegalt att spela på hyrd/lånad utrustning? Är det fel/illegalt att hyra ut sagd utrustning för att någon skall kunna spela sina spel. Det är ju just den situationen som är för nvidia.. 24/02 Menar du att stadia är helt kostnadsfri när det kommer till månadsavgift? Annars innebär det att du måste betala en månadsavgift för at komma åt ditt köpta spel... Och jag hoppas alla ser hur osunt det är i så fall... 24/02 Vet inte om jag håller med om att de gjorde något fel egentligen (nvidia alltså). De tog betalt för att tillhanda ha ett sätt för dig att spela dina spel. Om du hyr en dator, är det ok för dig att spela det där då? Skall utvecklarna ha rätt att hindra... 24/02