Och så var ryktesmaskinen igång igen. Hasbro, ägarna av Wizards of the Coast som i sin tur äger varumärket Baldur's Gate, höll under gårdagen ett investerarsamtal i New York där man talade om alla de Dungeons and Dragons-järn man har i elden (sju spel håller på att utvecklas!), och däribland Baldur's Gate III. Utöver att visa lite gameplay bakom stängda dörrar sade man även att spelet kommer visas upp på Pax East nästa helg och att det senare under året ska "släppas" i early access, eller "enter early access" som de sade ordagrant.

Nu är ju frågan om detta innebär att spelet kommer släppas till gemene gamer i ett beta-liknande tillstånd eller om det istället rör sig om en smärre felsägning och att spelet egentligen kommer vara redo för testning i en sluten omfattning. Den som lever får se, men vi kan åtminstone se fram emot det gameplay som ska visas upp den 27 februari på Pax.

Tidigare under månaden var det Google Stadia-teamet som sade att spelet skulle släppas i år via ett nyhetsbrev. Utvecklaren Larian Studios var snabb med att påpeka att Baldur's Gate III inkluderades i nyhetsbrevet av misstag, men sade inte uttryckligen att informationen var felaktig.