Många av projekten som läggs ned i spelvärlden hör vi aldrig ens talas om, men ibland slinker det ut detaljer om dem. Så är fallet med en ej utannonserad spinoff på Star Wars: Battlefront-serien med kodnamnet Viking, som enligt källor som Kotaku talat med ska ha lags ned förra året.

Det hela började under 2017 när utvecklingen av Star Wars-spelet Ragtag lades ned, trots att Visceral Games under Amy Hennigs ledning jobbat på det i två år. Delar av vad de utvecklat skickades istället till EA Vancouver, som skulle använda det för att ta fram ett Star Wars-spel med öppen spelvärld under kodnamnet Orca. Detta spel var i utveckling till slutet av 2018, då även det blev nedlagt.

EA Vancouver satte då igång med ett mindre projekt som skulle lanseras i samband med att nästa generations konsoler släpps, alltså i år, eftersom det enligt EA var ett "finansiellt hål som måste fyllas". Spelet skulle som sagt bli en spinoff på Battlefront-serien och bjuda på open world-inslag. Även London-baserade Criterion deltog i utvecklingen, men i slutänden visade sig detta arrangemang vara problematiskt. EA insåg till slut att spelet inte skulle hinna bli klart, varpå man helt enkelt lade ned det under 2019.