Skywalker-sagan är över, men berättelsen om Star Wars är inte det. För ett tag sedan ryktades det om att nästa era inte skulle sparka igång med vare sig en film, böcker eller serietidningar – utan genom ett spel. Vi skulle tas 400 år bakåt i tiden när den galaktiska republiken var som störst.

Well, en ny trailer bekräftar satsningen Star Wars: The High Republic som mycket riktigt tar oss ännu längre sedan ("hundratals år") i den där avlägsna galaxen än Skywalker-sagan. Dock går inte ett spel i bräschen, utan istället handlar det om serietidningar och romaner från olika författare. Inte heller kommer dessa berättelser smälta samman med planerade filmer eller tv-serier.

Med tanke på "cirkus Battlefront" är det kanske rimligt att Disney inte vill fronta nya satsningen med ett spel. Å andra sidan har Star Wars Jedi: Fallen Order blivit en stor succé.

Det saknas å andra sidan inte tissel och tassel om kommande Star Wars-spel. Just Respawn anställer för nytt Star Wars-projekt (Jedi: Fallen Order 2?) och det fortsätter ryktas om någon form av comeback för Star Wars: Knights of the Old Republic. Nyss avslöjades det också att en Battlefront-spinoff till nästa generations konsoler var påtänkt – men skrotades i fjol.