Gör så att säga "en Microsoft".

Xbox Game Studios har klargjort en mjuk övergång till nextgen; under åtminstone första året släpps inga Xbox Series X-exklusiva titlar för alla ska nämligen med. Sony har ännu inte officiellt bekräftat sin ståndpunkt men enligt oraklet Jason Schreier blir releasespelen inte crossgen-titlar.

Nu avslöjar Square Enix att de gör som Microsoft. I en färsk finansrapport snuddar den japanska speljätten vid nästa generations konsoler. Big boss Yosuke Matsuda berättar kort men kärnfullt:

The next-generation consoles will have backward compatibility, so we plan for the time being to make our new titles available for both current and next-generation consoles. It will therefore be somewhat farther down the road that we release titles exclusively for the next-generation consoles.

"Farther down the road" är knappast konkret, men rimmar med Xbox-planen. Det blir med andra ord (på sina håll) inte det enorma generationskliv man kanske kan vänta sig. Bra eller dåligt?

Skicka en rättelse
Jag tänkte skippa FF7 remake till PS4an och skaffa det till PS5an då jag är lite orolig att de gör en Destiny grej av det. Man var tvungen att köpa det igen (rabatterat men ändå) när man gick över till nya generationen (PS4). Är det ett dumt beslut med... 28/02 Jag menade att fråga om det görs någon ändring som gör att man inte kan ha det på ett sätt i PS5 och på ett annat sätt i PS4. Det blir ändå samma spel, men klart bättre på PS5. "Om vissa sitter på slö disk så kommer man alltså inte kunna göra den typen... 27/02 Förstår inte riktigt frågan. Skillnaden som visades i demot var att grafikkortet kunde hämta data från lagringsutrymmet under spelets gång i hög hastighet. Det leder till att när du till exempel förflyttar dig fort imellan olika delar i en stad så kan... 27/02 Vad hade de gjort för skillnad där förutom laddningstiden som inte kan förbättras med en patch? 27/02 Inte oväntat när det kommer till 3:e part som säkert kommer vilja släppa sina spel till Xbox också. Synd med lagring, AI och spelmotor som måste fungera med föråldrad hårdvara som sagt. Jag hade väldigt gärna sett spel optimerade för SSD så som Spider-m... 26/02 Låter bra det. Fungerar fint på PC. 26/02 Absolut, men så länge utvecklarna måste bygga med 5400 RPM hårddiskar som lägsta gemensamma nämnare så kan de inte införa de gameplaymässiga fördelar som SSD möjliggör, som stora världar som kan traverseras väldigt fort utan laddning och en total avsakn... 26/02 Bättre hårddisk/ssd gör att även äldre spel laddar in snabbare :) Jag är bara glad att PS5 blir bakåtkompatibel, då jag i princip endast köper spel på konsol digitalt nu för tiden. Det gör att jag kan sälja min PS4 Pro när PS5 väl släpps. 26/02 Inte förvånande men ändå trist att fler utvecklare nu verkar anpassa nästa generations spel åt de gamla konsolerna. Innebär att spelen fortfarande kommer begränsas av processorkraft i nivå med en Q6600 från 2007 och lika föråldrad lagringsteknik. 26/02