Rubrikerna kring coronaviruset fortsätter att hagla tätt och det spiller såklart över på spelbranschen. Vi har redan skrivit om hur flera företag dragit sig ur såväl PAX och GDC för att skydda sina medarbetare från smitta och nu nås vi av nyheten att IEM Katowice blir utan publik.

Evenemanget drar igång idag och kommer att genomföras, den stora tittarskaran följer ju det ändå via livestreams.

Den 27 februari beslutade den polska Folkhälsomyndigheten att återkalla det tidigare utfärdade tillståndet att ha publik på plats. Detta som en försiktighetsåtgärd på grund av covid-19, även känt som coronavirus. Turneringen i Katowice kommer att genomföras och sändas som planerat över både digitala och linjära kanaler med global täckning, men utan publik i Spodek-Arenan och i anläggningen IEM Expo.

MTG och ESL har full respekt för beslutet från den polska Folkhälsomyndigheten, då myndigheter i många länder just nu vidtar försiktighetsåtgärder i syfte att säkra folkhälsan. Samtidigt beklagar MTG och ESL konsekvenserna för fans, lag och media som planerat att komma till eventet. Biljetter kommer återbetalas på begäran.