Shigeru Miyamoto och Gabe Newell är tidigare pristagare.

2 april är det dags för Bafta att prisa 2019 års bästa spel. De nominerade tillkännages 3 mars men ett tungt (tyngst?) pris är redan bekräftat. Hideo Kojima tilldelas hederspriset Academy Fellowship för "sina kreativa bidrag till branschen". Bland tidigare pristagare hittar vi Will Wright, Shigeru Miyamoto, Peter Molyneux och Gabe Newell, så det är praktfullt finrum Kojima får en plats i.

Kojima är första allra mest känd för Metal Gear-serien, men fick även enorm uppmärksamhet för Death Stranding i höstas. Tacktal väntar 2 april, men på Bafta-sajten tjuvstarar Kojima:

I am very honoured, and would like to take this moment to reflect on the many predecessors that came before me, as I deeply respect their contributions to entertainment, whether in movies, television, or games.

Kojima passar också på att tacka alla som stöttat honom under åren och lovar att fortsätta sträva efter "nya och innovativa sätt" för att knuffa spelmediet framåt. Möjligen blir nästa steg på vägen ett skräckspel? Efter Silent Hills-debaclet lär Kojima ha en del uppdämd kreativitet inom sig.

Fotnot: Då ceremonin sker 2 april är det alltså inte priset på bilden som delats ut.

Tack till Grymgreger för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Håller med. Mitt bästa tips till de som inte börjat spela eller ramlat av, är att INTE lägga krut på sidouppdrag innan man är på chapter 2, eller kanske helst 3, för man kan alltid komma tillbaka och fixa upp stjärnor/rykte/connections i efterhand, och... 01/03 Var också tveksam i början när jag köpte spelet, men när man kom till andra kartan så blev man ganska beroende. Är uppe i 125 timmar nu 😁 29/02 Ja det krävs ganska mycket tid att komma in i spelet. Ca 20 timmar för egen del. Nu är jag uppe i över 60 timmars speltid (62 H). De där olika fordonen gjorde mycket att få 3D printa ut. Även den där släden man kan ha paket på är jäkligt effektiv. Sedan... 29/02 Var samma för mig egentligen. Började bli lite lack på spelet men då så fick man saker som underlättade leveranserna och sen kom olika fordon och verktyg. Efter det så blev jag helt besatt av att laga vägar så nu när jag blev färdig med det så vips, har... 29/02 Det är många som säger att det krävs lite tid för att komma in i det. Jag kanske gav upp för tidigt. Körde ett par timmar men kände aldrig något sug för att ta mig an nästa etapp. Tvingade mig att köra lite till men tyckte det bara kändes jobbigt. Men... 29/02 Håller faktiskt på att lira Kojimas "Death Stranding" på PS4. Det tog många timmar innan jag fastnade men det hände till slut. Nu sitter jag klistrad framför skärmen och planerar mina sträckor o delar ut paket o binder ihop UCA kartan. Det blev roligare... 28/02 Wut? 28/02 Modest Pelican borde få fredspriset för att han räddar afrikanska barn från att dö av vätskebrist. Det är sant! Subscribea till Modest Pelican på Youtube! 28/02