Den digitala spelåterförsäljaren GOG – som ägs av CD Projekt Red – är populär bland mången gamer, mycket tack vare att alla spel på plattformen helt saknar DRM. Nu siktar man på att bli ännu mer konsumentvänliga i och med en ändring av sin policy för återköp.

Tidigare har man kunnat få pengarna tillbaka så länge man inte laddat ned spelet, alternativt om det lider av tekniska problem. Den uppdaterade policyn innebär att man nu kommer kunna lämna tillbaka spel inom 30 dagar av att man köpt dem – eller 30 dagar efter att förhandsbokade spel har släppts – oavsett hur mycket man spelat. Man förbehåller sig dock rätten att neka förfrågningar om återköp eftersom man inte vill att policyn ska användas för att "skada utvecklare som lägger tid och hjärta på att skapa fantastiska spel".

Man hoppas att spelköpare ska göra informerade inköp och bara använda sig av detta alternativ om något inte fungerar som väntat. Märker man att den inte används på att bra sätt kan policyn komma att ändras i framtiden.

Men oavsett hur bra detta är för spelarna verkar inte spelutvecklarna och utgivarna själva vara helt nöjda med beslutet, framförallt eftersom GOG inte informerat eller rådfrågat dem i förhand. Flera har uttryckt sitt missnöje på Twitter, däribland Ragnar Tørnquist från indieutvecklaren Red Thread Games: