Kojima Productions förkärlek för kryptiska meddelanden och insinuationer är återigen i rampljuset på Twitter. Som ni säkert vet arbetade Hideo Kojima tidigare på skräckspelet Silent Hills, men det fick ett snöpligt slut på grund av hans uppbrott med Konami. För en tid sedan skrev han dock en tweet där han starkt antydde att han jobbade på ett nytt skräckspel, och nu har även Kojima Productions kommunikationschef Aki Saito använt utvecklarens officiella Twitter-konto för att förmedla följande:

En ganska intetsägande tweet kan man tycka, men är man konspiratoriskt lagd praktisk taget dryper den av ledtrådar. Internets detektiver har bland annat sett ordet "silent" som en vink till Silent Hill, att pennan han använder är av märket "Pyramid" och därmed hänvisar till karaktären Pyramid Head, samt att han har skrivit "Next Week!" på sin lapp.

I efterhand har dessutom Masahiro Ito – art director för Silent Hill-spelen – tweetat "Pyramid Head, R.I.P.", vilket är intressant eftersom han under 2017 sade att han skulle kunna tänka sig att göra ett nytt Silent Hill om han inte behöver använda Pyramid Head eller om han får döda honom i öppningssekvensen. Masahiro sade även för ett par veckor sedan att han jobbar på en hemlig titel som han hoppas inte ska bli nedlagd. Kan det vara ett av de två Silent Hill-spel som enligt rykten ska vara under utveckling?

Detta är givetvis ingen bekräftelse på att Kojima & Co jobbar på ett nytt Silent Hill, och det skulle nog inte överraska någon om dessa ledtrådar portionerats ut för att med flit vilseleda folk inför utannonseringen av ett helt annat projekt. Med tanke på hur Kojima och Konami skildes åt skulle det minst sagt vara en skräll att se dem samarbeta.