Precis som Playstation-pungen har den även extra knappar.

En nyligen offentliggjord patentansökan från Sony visar en ny kontrolladapter – inte helt olik den Back Button Attachment som släpptes för ett tag sedan – som ska ge kontrollen ett antal extraknappar, men kanske mer uppseendeväckande möjliggöra trådlös laddning av den. Patentansökan lämnades in redan förra året hos World Intellectual Property Organization.

I illustrationerna använder man en Dualshock 4 som exempel, men Sony påpekar att det är i illustrativt syfte och att den även kan användas för att "ladda och/eller interagera med andra elektriska enheter", vilket skulle kunna innebära att den är kompatibel med kommande Dualshock 5, som är nästan identisk i designen. Med tanke på att Playstation 5 ska släppas redan i vinter känns det ganska troligt, även om det inte är säkert att detta är ett patent som faktiskt leder till en släppt produkt.

Skicka en rättelse
Ja det här kan ju bli pannkaka för oss med 3 handkontroller som tändigt måste laddas. Och att man måste ha plats ovanpå konsolen en köps till 2 plattor el liknande som tar plats. Det bästa är om trådlöst laddande blir ett extra alternativ. Och att man... 03/03 Om lösningen funkar likt laddningen på Apple Watch, med en puck som fastnar magnetiskt, så vore det absolut intressant. 01/03 Absolut en bra funktion men isåfall som för mobiler att valet finns att även ladda med sladd! Och såklart måste dom byta till USB C men det tycker jag borde vara en självklarhet 01/03 Kan vara okay extra funktion antar jag. Föredrar dock kabel alt möjlighet att byta batteri, så kan man ladda ett par medan man sprelar med ett par (batterier)... 01/03 Trådlös laddning är bland det dummaste jag hört. Testade det med mobilen men man kan ju fan inte använda mobilen medans man laddar. Nej skicka med en 3m usb c istället. Laddar snabbare och jag kan fortsätta gejma medans den laddar. Eller utveckla trådlö... 01/03 Induktionsladdning har man ju kört med sen 360'n, dvs i 15 år eller så. :) 01/03 Samma här i så fall föredrar jag kabel. Fördelen är ju att uttaget inte kan börja glappa lika lätt som den gör nu då man fortfarande inte gått över till usb-c på grejerna. Men om den då också måste sitta på kontrollen, hur blir känslan då, kan det tende... 01/03 Nyfiken på hur det fungerar rent praktiskt, blir det som induktionsladdning med min telefon, där jag måste lägga ifrån mig kontrollen medan den laddas? Då skulle jag föredra en sladd där jag kan fortsätta spela samtidigt som den laddas. 01/03