Uppdatering: foruminlägget har nu tagits bort från Steam.

Beautiful Desolation är ett mycket vackert 2D-äventyrsspel i old school-stil som fått goda omdömen både från spelpressen och från konsumenter på Steam. Dessvärre verkar många som är intresserade av spelet ha laddat ned det från olagliga källor istället för att köpa det, vilket fått utvecklaren The Brotherhood att göra ett inlägg i spelets Steam-forum där man vädjar till de som piratkopierat det att stödja dem, även om det bara är genom att köpa spelets soundtrack för några tior eller att göra en donation.

De förklarar att The Brotherhood bokstavligt talat består av två snubbar som sitter i ett rum och "försöker konkurrera med megaprojekt med megabudgetar". I skrivande stund har spelet runt 130 aktiva spelare på Steam enligt Steamcharts, trots att det släpptes för bara några dagar sedan. Tilläggas bör att spelet finansierades med en framgångsrik Kickstarter-kampanj i början av 2017 där man lyckades samla in motsvarande 1,3 miljoner kronor.

I Beautiful Desolation får vi besöka en postapokalyptisk framtid med en mycket säregen och vacker stil. Det rör sig som ett klassiskt peka och klicka-äventyr med inslag av turordningsbaserade strider och val som påverkar handlingen. The Brotherhood har tidigare även utvecklat äventyrsspelet Stasis, där fokus istället låg på scifi-skräck.