Erbjöds ett grafikkort som plåster på såren.

Cyberpunk 2077 släpps på releasedagen till Google Stadia-utmanaren Geforce Now, men annars har den senaste tiden handlat om spelen som försvinner från Nvidias moln-utmanare. Bethesda- och Activision Blizzard-titlarna har plockats ner, och nu får de sällskap av The Long Dark.

Författaren, regissören och producenten Raphael van Lierop skräder inte med orden när han berättar varför The Long Dark försvinner från Geforce Now. Faktum är att spelet aldrig borde ha funnits där då Nvidia "inte bad om lov", vilket ju de flesta vet är en bra ände att börja i.

Twitter går åsikterna isär huruvida Nvidia eller Hinterland har "rätt".

Nvidia har ännu inte uttalat sig. Raphael van Lierop hävdar å sin sida att studion erbjöds ett grafikkort som plåster på såren så "kanske får ni samma erbjudande?" Eller kanske inte.

The Long Dark släpptes i early access-skick redan 2014, och "på riktigt" sommaren 2017. Ännu är det inte i mål då storyn släpps styckvis. Tredje episoden nådde oss så sent som i höstas.

Skicka en rättelse
Faktiskt inte, om Nvidia skulle betala för en licens eller åtminstone fråga spelutvecklarna om lov så kanske dom skulle ha möjlighet att streama spelen till oss med Geforce Now. 04/03 Två helt skilda saker. Men snyggt försök. 04/03 Nvidia har faktiskt redan tagit betalt av spelutvecklare i form av licenser för teknologier som Nvidia har utvecklat för användning i spel. 04/03 Med risk att vara burdus, men...fuck upphovsrättslagen. Nvidia borde svara med att ta ut en avgift från utvecklarna på alla spel som körs på deras grafikkort. Jag menar, hur VÅGAR en spelutvecklare kränga en produkt som går att använda på deras grafikko... 04/03 Gillar att du sitter och hittar på hypotetiska scenarion som passar ditt argument. Ingen utvecklare portar dessa spel till mobil. I det scenario du nämnde, skulle det skada utvecklaren. Märks dock att du har suttit och rivit ur denna teori ur någon sunk... 04/03 Varför skall utvecklare bli kompenserade? Skämtar du? Du har inte en aning om hur detta kan påverka spelutvecklares förmåga att ingå exklusivitetsavtal?? Du har inte den blekaste om hur en tjänst som GeForce Now kan replikera utvecklares spel på vilken... 03/03 Sweet! Är det genom moonlight? 03/03 Ja precis, det är datorn som gör jobbet och mina inputs på telefonen skickas tillbaka till stationära datorn hemma och sedan bildströmmen tillbaka till telefonen, trots det förvånansvärt låg delay :) 03/03 Bara för att klargöra: Jag menar spela spel i telefonen som strömmas från den stationära datorn över internet (mobilnätet) till telefonen :) 03/03 Jag har provat spel som WoW över mobilnätet från telefonen och det fungerar förvånanssvärt bra! 03/03