Men det kommer ju fler remake-delar...

Final Fantasy VII Remake närmar sig. Visserligen var det tänkta releasedatumet imorgon, men 10 april är inte alltför långt bort. Eller det förstås – den sprillans nya demon och vår färska förhandstitt gör kanske inte underverk för tålamodet. 38 dagar kvar. Håll ut!

Alla fans av Red XIII går dock på en nitlott, då Square Enix avslöjar att han den här gången – till skillnad från 1997-originalet – inte blir en av de spelbara hjältarna. Han är med i remaken men en av regissörerna, Naoki Hamaguchi, berättar för VG247 att det blir se men inte röra som gäller:

We felt the point at which Red XIII joins the party in the story is very late on so we thought okay, if we're gonna have him as a full character and try and get the player to enjoy his character development arc and growth as a character through that, it's not really enough time to do that.

Istället har vargen/lejonet en gästroll. Han kommer delta i striderna mot slutet av Final Fantasy VII Remake, med alla sina "nostalgiska moves". Men han har alltså sin egen vilja.

We felt that was the best way of showing him off as a character and who he is. That's why we felt that was the best way to include him.

Det ska tilläggas att Final Fantasy VII Remake kommer att släppas styckvis och det gör att Red XIII möjligen blir en fullfjädrad spelbar karaktär i nästa del av remake-sagan. Fortsättning följer...

Skicka en rättelse
Ja, fast då tjänar de inga stålar och vill vi se en fortsättning som de inte får några pengar för? Det kommer vi inte se. 04/03 Men vad är det där för yranden? Red XIII dyker visst upp sent i spelet, alltså sent i det som kommer att vara episod 1, dvs i slutet av Midgar-delen. Han lär med all säkerhet vara med från starten av del två och framåt, precis som han är i originalet.... 03/03 Nä gillade inte alla sidequests där heller, men då har det varit med i spelet från grunden. Nu har de lagt till saker för att fylla ut en del som är runt 10 h i originalet. Visserligen är det väl bra att få valuta för pengarna och något att göra i vänta... 03/03 Alltså, det jag menar är väl att Midgar är upptakten på spelet. Det är efter den delen spelet på riktigt börjar, även om det är 10-15 h så känns det som det blir mycket utfyllnad om de drar ut allt till 50+ med sidouppdrag. Är lite rädd det sabbar pacin... 03/03 Red XIII joins the party late in the game? No he Doesn't. Based on that SE can remove Cid, Yuffie and Cait Sith all of wich joins a lot later. This is the worst crap SE has pulled yet and their excuses is completely hollow. Not only that one of the char... 03/03 Fast Red XIII utesluts ju inte. Han är med i Remaken, dock ej spelbar. Han kommer med all säkerhet vara spelbar i de andra delarna. Och Tifa är som man kan se i de flesta filmklipp som visats upp en spelbar karaktär. 03/03 MIdgar tar runt 5-7 timmar att ta sig igenom i originalet. Jag drog igenom spelet för första gången sedan 1998 nu i julas, och då tog det mig ganska precis 5 timmar innan jag kommit ut ur Midgar och ut på världskartan. Mitt enda problem med episoduppläg... 03/03 Utesluter Red XIII !!! Vem fler plockar dom bort? Tifa? Cat sith? Vincent? Plocka bort alla och gör remaken till ff 13 i fårakläder! Nu har dom tappat en kund jävla nötter! 03/03 Om Playstation 5 är bakåtkompatibel så kan ju Final Fantasy VII Remake vara ett bra första spel, :) om du har tänkt dig att köpa en Playstation 5. Sen kommer det troligtvis även en Playstation 5 version av den första delen av Final Fantasy VII Remake... 03/03 Jag har inte spelat något Final Fantasy VII i år men annars så försöker jag spela ibland på Playstation Classic. Har dock inte tagit mig förbi första skivan än och många karaktärer som jag inte har mött än. 03/03