City 17 har ett headcrab-problem.

Premiärdags! Valve har lagt upp tre (ja, tre) gameplay-filmer från Half-Life: Alyx. Filmerna ger smakprov på vad det VR-exklusiva spelet har att erbjuda när det landar om exakt tre veckor.

Vi får se Alyx fightas mot headcrab-zombier, combine-soldater och annat med vapen som kan uppgraderas och modifieras. City 17 dryper av föremål, och åtminstone ett av dem - en granat - kan fästas på geväret, och vips har hon en granatkastare. Valve har tydligen inte glömt hur stor roll fysiken spelade i Half-Life 2.

Första filmen har du ovan, de två andra nedanför.

Ska du köpa VR-headset inför Half-Life: Alyx? Läs då vårt test av Oculus Rift S, Oculus Quest och Vive Cosmos. Och inom väldigt kort testar vi Valve Index. Håll ögonen öppna!

Skicka en rättelse
Foton kan absolut ljuga, men en snabb googling på Valve Index Glare visar att den upplevs som horribelt hög för flertalet användare. Och det är inte jätteförvånande eftersom glare kan bli värre när ögonen hamnar nära linserna, vilket är exakt vad Index... 04/03 Jag tror din dator skulle passa VR ganska bra :) RTX-serien av grafikkort har även en funktion som gör att man kan köra supersampling endast i "sweetspot" i VR. Det sparar prestanda ist för att köra supersampling i hela syndfältet. Ang kontroller, alla... 04/03 Ett foto på skärmen är ju aldrig en indikation på hur det ser ut när man faktiskt har headsetet på sig. Min polare har aldrig klagat på glare men jag kan ju höra honom. Vet att han har kört Vive Pro och nu har han index. Min PG279Q skärm ser ut som skrä... 04/03 Ja med tanke på att spelet är det första HL i VR så ja, gameplay skiljer ju en del. Att påstå att VR-shooters är likt Railshooters är fel imo. Visst det finns den kategorin också som mer eller mindre är Railshooters eller nån form av hybrid. Till skilln... 03/03 Du får förlåta mig men det du listar är ytliga likheter och det jag ursprungligen påstod vad att det gameplay mässigt inte alls är likt dom gamla. Och det håller jag fast vid. Likaså håller jag fast vid att man lite humoristiskt kan kalla det för en rai... 03/03 jag har bara kollat dom 3 filmerna från Valve (vill egentligen se så lite som möjligt) och då känns det lite som Ravenholm fast i City 17 ungefär. Ska ju utspela sig mellan HL1 och HL2 vad jag förstår. Half life 2 är det ju så klart mest likt, jag tror... 03/03 Vad är det som är likt då? :) 03/03 Jo har man spelat tidigare spel ser man mycket likheter :) Men ser man bara "svävande händer" "railshooter" och inte vet vad man ska "titta på" så ja då kan jag förstå att det är svårt. Inget personligt mot dig men VR gör sig inte rättvisa på plattskärm... 03/03 :P Oavsett vad man tycker om hela VR grejsimojset så kan väl ingen påstå att detta gameplay mässigt har någon som helst likhet med tidigare half life spel. 03/03 Den höga uppdateringsfrekvensen har du bara nytta av om datorn verkligen klarar av att trycka ut dom där höga FPS som är väldigt krävande i VR. Jag har 2 headset hemma ett med 90hz och Quest med 72Hz kan ärligt inte säga att jag märker av nån praktisk... 03/03