Hur snabbt blir det hackat?

I morse nåddes vi att den glädjande nyheten att Death Stranding släpps till pc den 2 juni, och samtidigt hos Steam och Epic. Läser vi det finstilta får vi ytterligare en nyhet, och den lär inte tas emot med samma entusiasm; Death Stranding på pc använder sig av Denuvos koperingsskydd.

Det kontroversiella drm-skyddet har kritiserats för hur hårt det pressar datorns cpu och därigenom riskerar att sänka spelets prestanda, liksom förkorta livstiden för SSD:s.

I fjol använde spel som Devil May Cry 5, Metro Exodus, Resident Evil 2, Far Cry New Dawn, Football Manager 2019 och Soul Calibur 6 sig av koperingsskyddet. Samtliga hackades inom en vecka efter releasen. I Devil May Cry 5-fallet lyckades spelare pressa ut cirka 20 extra fps ur spelet (via PC Gamer) utan Denuvo – senare tog Capcom också bort det kritiserade skyddet.

Det återstår att se hur Death Stranding påverkas – och hur snabbt det hackas.

Skicka en rättelse
Påtal om piratkopiering - kom precis att tänka på två av de roligare kopieringsskydden. Operation Flashpoints - där du till slut förvandlades till en fiskmås om du lirade kopian. Game Dev Tycoon (tror det var den) - där ditt företag går under pgr av pir... 05/03 Lite så jag tänkte med (ja det har vi säkerligen, på ett eller annat "party" eller någon BBS). 05/03 Vill bara sända ett tack till fz som uppmärksammade detta... Och ja, man blir så trött... 05/03 Heh, när ska dom lära sig att använda sig av denuvo är kontraproduktivt? Detta ökar ju bara risken för piratkopiering.. 04/03 Vara storkar. 04/03 Bra! Helt rätt val med Denuvo. Bara se på ett spel som Witcher 3 som släpptes helt utan DRM. Det piratades ju så mycket och konsekvent sålde så dåligt att utvecklaren/utgivaren gick under och försvann. Ingen nu för tiden som ens hört talas om CD Projekt... 04/03 Känns som att kopieringsskydd får helt motsatt effekt än vad utvecklare vill. 1. Dålig publicitet så som nyheter som detta. Folk drar sig från att köpa spelet. 2. Bättre prestanda om man väljer piratkopierad version. 3. Dyrt. Dessa kopieringsskydd kosta... 04/03 Vissa förläggare tar bort det efter en period. T.ex. Capcom medan andra inte gör det alls. Det är väl mer vanligt med det senare alternativet tyvärr. Sådana här DRM-skydd drabbar till största del de som köper spelen, inte de som piratar dem. Nu är det... 04/03 Att dom orkar. 04/03 Blir till att solidaritetspirata när dom knäckt det ;) 04/03