Chernobyl-skaparen ska omvandla zombiespelet till tv-serie.

Dagens andra stora nyhet med Playstation-smak är att HBO ska göra tv-serie av The Last of Us och de har anlitat Graig Mazin, skaparen av hyllade Chernobyl, för att utföra tolkningen. Dessutom ska Neil Druckmann från Naughty Dog vara med och skriva manus. Serien ska baseras på händelserna i det första spelet och Mazin säger sig ha drömt om att göra tv på detta länge.

Neil Druckmann is without question the finest storyteller working in the video game medium, and The Last of Us is his magnum opus. Getting a chance to adapt this breathtaking work of art has been a dream of mine for years, and I'm so honored to do it in partnership with Neil.

Artikeln på The Hollywood Reporter nämner inget om när serien kan tänkas ha premiär men det låter heller inte som om de har kommit igång att filma. Med tanke på hur lik Ellie var Ellen Page i de första bilderna från spelet vore det ju intressant om hon erbjöds rollen, trots att hon idag troligen är för gammal för att porträttera den unga karaktären.

Skicka en rättelse
@Nioreh: Där har du förstås en poäng! Jag föreställer mig alltid Joel som 40:ish, men tar man Sarah i beaktande måste han förstås vara bra mycket äldre. Då får jag väl sälla mig till kören som suktar efter Viggo Mortenson! 07/03 Joel hade en dotter på typ 12 för 20 år sedan. Borde han inte vara typ 50+ i alla fall? 07/03 Jag har våndats över den här tråden sedan den kom upp. Svara seriöst eller trolla? Och varför känns trollalternativen allt bättre ju mer jag tänker på dem? Min slutgiltiga lösning är att ge två svar. Ett som känns logiskt. Liksom rätt. Ett annat som bör... 07/03 Jag drev bara :D men din kombo lät faktiskt väldigt bra. Fast hade hellre haft Viggo Mortensen istället för Bale. Men hade nog passat perfekt med Sadie. 06/03 Jo det kan man tycka, fast det finns mycket bra på Netflix med som inte HBO nog skulle våga ta i med tång, typ lite nördigt och konstigt ibland☺ 06/03 Jag kom att tänka på Sadie Sink och Christian Bale. Vet inte riktigt med Christian, fast han har väl bra range och skulle både kunna spela bra såsom karaktären var i början/introt av spelet och senare en mer bitter person. Sadie tror jag med har bra ran... 06/03 HBO har generellt bättre serier än Netflix. Så jäkla mycket skräp på Netflix. 06/03 Greta Thunberg och Liam Neeson? 06/03 Jag håller med. Ett tips under tiden man väntar på att situationen ändras är att prenumerera på en tjänst i taget, kolla på de mest kvalitativa serierna och filmerna, byt efter 1-3 månader till nästa och kör på så :) Har jag gjort den senaste tiden. Sen... 06/03 Generisk zombie serie incoming. 06/03