"Det är helt enkelt inte sant."

"Var ska man börja?" är lätt att tänka när man ska redogöra för Blizzards snedsteg de senaste åren. Blitzchung-stormen; Diablo: Immortal-backlashen; Warcraft III-kritiken. Visserligen har Blizzard bett om ursäkt, och samtidigt utannonserat både Diablo IV och Overwatch 2, men...

Kritiken har varit hård och en del förklarar förändringens vindar (snålblåst?) med att J. Allen Brack ersatt Mike Morhaime. John Staats, tidigare designer på WoW, köper inte det här resonemanget. Han berättar under en frågestund på Wowhead Classic att Blizzard inte alls förändrats.

Istället ger han en känga åt "foliehattar", både utanför och i studion.

People think "Blizzard is different now" because they've had a changeover. It's just so not true. J isn't even the CEO, you notice, he's the company's president. But people who don't know the difference cannot be convinced otherwise. J Allen Brack got a lot of heat for the esports protesting controversy. It's a perfect example of him taking the blame for what was ultimately a lawyer-driven decision.

Staats menar att kritikerna, som "inte deltagit på Blizzard-mötena", själva fyller i det vi inte vet med egna teorier. Under sin tid var han bekväm med att kliva in på chefens kontor och fråga: "Jag undrar varför vi gjorde så här..." De anställda som inte vågade göra detta, hävdar Staats, bildade sig egna uppfattningar och skapade konspirationsteorier – ungefär som Blizzard-kritikerna.

Staats har skrivit en bok om sin tid på Blizzard, The WoW Diary. Under tidiga WoW-eran ska negativiteten ha förgiftat arbetsplatsen. En tendens Staats påstår går igen i många studior.

Skicka en rättelse
Var på väg att skriva ett långt svar, men vi kommer inte komma någonstans med det. Det enda vi kommer kunna enas om är att vi ser väldigt olika på saken 🙂 10/03 Som sagt, misandri hör inte hemma på ett spelforum. 10/03 @Mirage: Så kul när du använder dig av killgissa/mansplaning för att just ta upp ordet killgissa/mansplaning innebörd. Skön ironi. 10/03 Grejen är att det uttrycket används för att utmåla män som ignoranta idioter, så de "killgissar". Hela uttrycket kommer misandristiska feminister, därav att jag ifrågasätter det. Tjejgissa är inte ett ord. Så om radikalfeministiska ord används, kommer... 10/03 Hur kan han hävda att Blizzard inte ändrats, då de uppenbarligen har det :D ? - pumpa ut fler spel, i samma serie, som inte har så stora förändringar att det borde kallas uppföljare men ändå gör det (Overwatch 1 - 2...) - falla på eget grepp, dvs stänga... 09/03 Nu är vi väldigt väldigt off topic. Det är väl klart varenda levande människa med kapacitet att tänka kan väl gissa. Det hade aldrig med saken att göra vem som kan gissa och inte gissa, bara för att jag råkar vara lite själv ironisk och gilla uttrycket... 08/03 Han kan dra åt helvete han med om han nu ska försvara Blizzards korkade beslut och dåliga spel och pr skit . Fast bethesda är värre dock!! med sina lögner och buggiga spel som kostar 60 dollar.. 08/03 Ganska säker på att båda könen kan gissa. 08/03 Eller bara gissa om man vill det, men gillar uttrycket killgissa då jag upplever det vanligare att jag och minna manliga vänner drar igång med rena gissningar när vi inte har en aning om vad vi snackar om, medans våra flickvänner ärligt säger att de int... 08/03 @confal: killgissa? Tjejgissa? Hengissa? 08/03