Och pulsen sjönk kollektivt i spelvärlden.

Under de senaste dagarna har det florerat information på nätet om att den skräckinjagande ärkefienden Nemesis i den kommande remaken av Resident Evil 3 kommer kunna bryta sig in i de öronmärkta "safe rooms" där man tidigare kunde dra en lättnadens suck och samla sig inför nästa del i spelet, utan att oroa sig över att bli attackerad.

Det rapporterades inledningsvis av Official Xbox Magazine efter att de testat spelet, men Capcom har nu gått ut och klargjort att det rör sig om ett missförstånd. Personen från OXM befann sig visserligen i ett rum med en skrivmaskin man kan spara på, men det var inte ett safe room, vilket innebar att Nemesis var fri att våldgästa. Riktiga safe rooms kommer fortfarande hålla honom ute, även om Capcom lagt mycket krut på att göra honom till ett obönhörligt och konstant hot.

Den 3 april är det dags att återvända till, och fly från, Raccoon City.

Skicka en rättelse
Håller delvis med, men om det alltid är farligt, men man inte vet när saker kan hända så funkar det. Handlar mer om hur mycket action och skrämselsaker som öses på. Görs det ätt kan rädslan att aldrig vara säker bli en horrible upplevelse. Tänker som i... 09/03 Borde genast hamna högst upp på din backlog-lista enligt mig. Detta var alltid frivilligt men man fick riktigt fina uppgraderingar om man fick ner honom vissa gånger. 09/03 Enda sättet att bidra till en sådan är ju att köpa remaken av RE2 och RE3. Capcom tillverkar inte dessa bara för skaparglädjen. 08/03 Nu vet jag inte hur det står till i remaken men i originalet så skjöt man väl ner honom varje gång under sin första genomspelning? Då försvann han på ett tag och kom tillbaka först efter att man gått vidare i storyn. 08/03 Väntar fortfarande på en riktig remake av RE4! :D 08/03 Gud, jag blev riktigt sugen att lira Resident Evil 2 remaken nu när jag läste era rader. Har bara klarat Leons campaign. Började på Claires? campaign för ett år sedan men sedan släpptes det nåt annat spel o jag gick vidare. Kom ihåg att den där satans... 08/03 Att safe rooms är helt skyddade bara höjer spänningen i min mening. Om man behöver sitta på helspänn hela tiden blir det inte lika skrämmande. Bra skräck låter en pusta ut och slappna av då och då. 08/03 jäkla fegis. 08/03 Hade inte varit mycket till safe room om han kunde. 08/03 Gillade aldrig 3an så jag hoppar nog denna. Hatar fortfarande att bli jagad. 08/03