Yoshinori Kitase tycker att seriens karaktärer är värda någon form av comeback.

Yoshinori Kitase heter mannen som haft betydande roller i utvecklingen av både Final Fantasy VII från 1997 och kommande Final Fantasy VII Remake, och i en intervju med Kenny Omega säger han att han gärna återvänder till ett annat varumärke i den japanska utvecklarens ägo: Parasite Eve.

Utöver frågor om favoritkaraktärer, nostalgiska minnen från årens lopp och vilken JRPG-onding som är den bästa, glider man även in på ämnet Parasite Eve och huruvida vi kan förvänta oss att få återvända till den spelvärlden. Kitase själv säger att det inte finns några planer på det för tillfället, men att det skulle vara ett slöseri att inte dra nytta av minnesvärda karaktärer som Aya Brea.

Det första Parasite Eve släpptes till Playstation 1998 och kombinerade skräck med RPG på ett sätt som många fann intressant. Storyn kretsar kring polisen Aya Brea och hennes försök att stoppa en varelse från att utrota mänskligheten.

Skicka en rättelse
Det roliga är att jag faktiskt har första spelet samt en chippad Playstation och har nog haft spelet i ...fem år? Har tyvärr aldrig blivit av, likadant med spel som Silent Hill 2, Suikoden, Diablo 2, Chrono Cross med mycket mera... Men nån dag.;) 10/03 Spela ettan. Ett av mina favoritspel på PS one. Rankar det högre än RE 1 och 2 (vilket jag säkert är ganska ensam om). 08/03 Jag gillade första spelet men 2an ändra de så pass att det inte blev kul för de som jag som ville ha som första spelet. 08/03 Sen utspelade sig ju parasite eve i nutid också vilket är ganska unikt i spelsammanhang och i New york. Minns när jag klarade extrabossen längst upp i crystler building. 08/03 Så länge man inte fortsätter på trean, det spelet var verkligen skräp. Har dock inte spelet de första två (ja, jag har verkligen börjat i fel ände här) och har alltid varit sugen. En remake a la RE2 skulle jag verkligen inte säga nej till. 08/03 Ett nytt Parasite Eve i samma stil som första vore riktigt häftigt! Har för mig att de ändrade striderna i tvåan på något sätt som jag inte gillade (spelade aldrig klart det ens). Någon som kan påminna mig vad som var annorlunda? 08/03 Första spelet jag hade ”import version” på PSX när jag var yngre. Återvänder fortfarande till de spelen ibland. Central Park och Isbjörnbossen är oförglömliga. När man alltid slutar med att uppgradera SMG hela spelet. I 2an med grottorna i öknen nästan... 08/03 Ja tack, Parasite Eve II var ett favoritspel från barndomen! 08/03 Släpptes till PS1 dock, samma sak med uppföljaren.... 08/03 Ja!! Favvospelet på PS2! 08/03