Nedlagda helikoptern lyfter igen.

Uppdatering:
Early access-versionen av Comanche är nu släppt på Steam. Den kostar 15 euro nu (drygt 150 kronor), men från den 19/3 blir det ordinarie pris: 20 euro.

Ursprunglig nyhet:
Den gamla helikopterkrigaren Comanche är på väg att vakna ur 19 års dvala. På torsdag släpps det nya spelet, som kort och gott heter Comanche, i early access på Steam. Fullversionen beräkanas bli färdig under 2020.

I nya Comanche står i huvudsak lagbaserad multiplayer-action på menyn, men det innehåller också singleplayer. Det finns en mängd varianter av helikoptrarna att välja bland.

Seriens senaste instans är Comanche 4 som hade premiär 2001. År 2004 skrotade USA utvecklingen av RAH-66 Comanche, helikoptern som är spelens förebild, men det hindrar alltså inte att den återigen får spela huvudrollen.

2016 köpte THQ Nordic upp gamla Novalogic, och på köpet fick an rättigheterna till Comanche och Delta Force. Återstår att se om de skakar liv även i den senare serien.

Skicka en rättelse
Ah! Tack för info, intressant :) 16/03 Har också för mig att de någon gång under de sista åren åkte på dryga böter då det uppdagades att de hade piratkopierat typ all mjukvara de använde internt. 14/03 De tappade folk pga dålig ledning(sägs det) och de spenderade sina år på 2000talet med att mestadels släppa junk spel, försökte tydligen stämma Microsoft och Activision men misslyckades fatalt och pengarna tog slut. Rättigheterna till spelen köptes sena... 14/03 Så himla besviken på att de valde o göra en jädrans arena mp av Comanche. De hade chansen att återuppliva helikopter arkadsim. Comanche helikoptern var inte ens utvecklad för luftstrid så var man valde att göra så här fattar jag inte. Även med den drama... 14/03 Jag hade både Comanche och Delta Force. Mysko det där med Voxel-grafiken. 13/03 Multiplayer, blägh. 13/03 Kul på den tiden det begav sig :) Kanske något för unga att upptäcka? 13/03 Ständigt denna John Severinson! :) 13/03 Vissa saker är lustiga, jag tänkte precis förra veckan hur John Severinsson gav mig en nyckel till Comanche över ICQ för många många år sedan. Lustigt att det kommer en nyhet om just detta gamla spel nu. Även om det så klart inte är samma. 13/03 Grymt spel för sin tid. Inriktningen på den här nya lockar tyvärr inte. Och ja, Delta Force var också grymt för sin tid. Kanske vi kan se en renässans för flygspel på samma sätt som rymdspelen kommit tillbaka på sistone (Något gott kom ur Star Citizen... 09/03