Ägaren av den enda kända privatägda prototypen av Nintendo Playstation, det skrotade kärleksbarnet mellan de två konsolgiganterna, lär inte vara särskilt nöjd. I slutet av februari avslutades auktionen för konsolen och det vinnande budet blev drygt 3.3 miljoner kronor, en hyfsat ansenlig summa i sig självt, men med tanke på vad han erbjöds innan budgivningen finns det anledning till missnöje.

Enligt säljaren själv ska han ha tackat nej till ett betydligt saftigare bud från en norrman på 1,2 miljoner dollar (11,25 miljoner kr) för att istället auktionera ut den, och med tanke på att startsumman enligt brittiska Metro var 1 miljon pund (12,2 miljoner kr) måste han hoppats på mer. Istället landade slutsumman på 360 000 dollar, vilket i svenska pengar blir 3,375 miljoner kr. Mindre än en tredjedel av det norska budet.

Den nya ägaren blev Greg McLemore som tjänare hinkvis med pengar under IT-bubblan, bland annat genom hemsidorna Pets.com och Toys.com. Han säger till CNN att det är det enskild dyraste han köpt förutom sitt hus och planerar att ställa ut enheten på olika museer.