Uppdatering:
Call of Duty: Warzone är nu officiellt avtäckt.

Det är alltså ett fristående free to play-spel som släpps till pc, PS4 och Xbox One i morgon, den 10 mars. Det har cross-play-stöd, så spelare på alla plattformar kan kriga med och mot varandra.

Gratisversionen släpps klockan 20 svensk tid, men om du äger Modern Warfare får du tillgång till Warzone redan klockan 16.

Warzone innehåller två spelformer: dels klassisk Battle Royale för 150 spelare, dels Plunder. Det går ut på att under omgången samla in pengar på det sätt titeln stipulerar, det vill säga plundra, skjut fiender och utför uppdrag. Båda spelformerna körs på en karta vid namn Verdansk. Ett gäng fordon och farkoster hjälper dig med förflyttningen, exempelvis ATV, SUV, lastbil och helikopter.

Pc-spelare hämtar Warzone från Battle.net och konsolspelare från maskinernas nedladdningstjänter.

Ursprunglig nyhet:
Youtube-kreatören Chaos, med 2,7 miljoner prenumeranter, kan ha skitit i det blå skåpet. Tidigare idag la han upp en matig, 11 minuter lång video där han öste ur sig detaljer kring Call of Duty: Warzone och visade gameplay som han fångat på ett event hos Infinity Ward. Den videon är nu borttagen, gissningsvis för att att han råkade lägga ut den för tidigt. Men, inget blir ju glömt på internet så kopior cirkulerar såklart för alla nyfikna.

Han bekräftar att detta är ett fristående, battle royale-baserat spel för upp till 150 personer. Du behöver alltså inte äga någon version av Call of Duty för detta. Likt Fortnite och Apex Legends är det gratis att ladda ner.

Eftersom de flesta är bekanta med battle royale-läget är det enklare att skriva ner det som skiljer det från andra.

  • Du startar med en pistol, inte bara med nävar

  • När du dör kan dina medspelare (det finns lägen för 1, 2 och tre personer) köpa en revive genom valuta du tjänar under matchen

  • Fram till en viss punkt i spelet hamnar du i Gulag när du dör och ställs mot en annan döing i en 1v1-match. Den som vinner får komma tillbaka.

  • Medan du väntar på din tur kan du slänga stenar på de som strider, och potentiellt hjälpa en gruppmedlem som dog samtidigt som dig.