"Epic stöttar helhjärtat Geforce Now."

De dåliga nyheterna för Google Stadia-utmanaren Geforce Now har stått som spön i backen under de senaste veckorna då 2K Games, Bethesda och Activision Blizzard med flera har tagit bort sina spel från molntjänsten. Nu nås Nvidia äntligen av uppmuntrande stöd, från Epic Games.

Tim Sweeney tar till Twitter och uttrycker "helhjärtat stöd". Han ger också en tydlig passning till de som plockat ner sina spel, då Geforce Now är den mest "utvecklarvänliga och utgivarvänliga" av de stora streamingtjänsterna. Epic Games stöttar upp med fenomenet Fortnite.

Epic kommer stötta tjänsten med Epic Games Store-titlar, i de fallen utgivarna väljer att delta. Sweeney menar att Geforce Now är ett självklart val ("noll skatt") om man vill knuffa branschen i en mer hälsosam riktning. Det återstår att se om spelflykten fortsätter från Geforce Now.

Skicka en rättelse
Nej, jag har väl inte det. Spelandet har dessvärre blivit 130 kr i månaden till blizzard de senaste månaderna. Resterande info kommer från fz... 😏 11/03 Vi är just nu inne på att hata Bethesda, Epic och Blizzard. Nvidia är ju spelutgivare som bråkar med 11/03 Jag gillar Epic i det här fallet också. Som någon skrev, varför försöka mjölka gamers på varje krona, hjälp varandra istället så blir affärsmodellen både lukrativ och bättre för alla. 10/03 då kan du inte hängt med länge, tim sweeny är legend på nivå med john carmack, vad dom har erbjudit spelindustrin är monumentalt! 09/03 Begriper inte varför dem tog bort sina spel. Man själv måste ju köpa dem först innan man får spela på geforce now som ett krav på att man äger det eller typ hyrar det som man gör på origin med vault spelen. Oavsett så tjänar spel företagen på att ha spe... 09/03 Första uttalande som får mig att se på epic med mer positiva ögon. Förhoppningsvis något de faktiskt menar, och inte bara ett pr initiativ. Handling visar mer än ord... 09/03 Vilka hatar på Nvidia? Tycker det verkar som en bra tjänst som hyr ut datorkraft. Folk borde i så fall snarare hata på de nya tjänsterna som tar ut månadsavgift för att du skall komma åt dina spel. 09/03 Så varför går det då inte spela spel från Epic store på GeForce now? 09/03 Jag provade att spela Grim Dawn via Geforce NOW. Det funkade faktiskt "hyfsat" kanske är bättre med något spel som är gjort ordentligt med kontroll men har inte testat det så långt. Hur som helst så flöt allting på helt perfekt 09/03 Yepp, förra året var det Steam och Intel, nu är det Nvidia. 09/03