Spel försöker spela roll i presidentvalet.

USA går till presidentval den 3 november, och än är det inte klart om Demokraterna ställer Bernie Sanders eller Joe Biden mot sittande president Donald Trump. Men ett gäng som kallar sig Gamedevs for Bernie har snickrat ihop en Super Mario-doftande plattformare som kort och gott handlar om att Bernie Sanders slåss mot republikaner om presidentposten.

Super Bernie World heter det, och det är gratis på Steam. Fyra världar med tolv banor och ett antal (r)-bossar utlovas, med Trump som slutboss. Förstås.

Spel om andra kandidater då? Ja, Steam ger inga sökträffar på färska spel som tydligt sympatiserar med Trumps eller Bidens politik. Men inför valet 2016 kom ett par Trump-spel som var både för och emot den frispråkiga byggherren, till exempel Make America Great Again: The Trump Presidency som kostar 30 spänn och har fått positiva användaromdömen. Vi har också The Political Machine 2020, som inte uttryckligen tar ställning till någon kandidat, men som dessvärre inte har några vidare användaromdömen.

Bästa politiska spelen? Diskutera lugnt i små grupper.

Skicka en rättelse
Men alltså... Chile, Spanien, Italien, Portugal, Haiti, Grekland, Argentina... Diktaturer finns i alla smaker, och alla kostar liv, värdighet och frihet. Även om de kommunistiska är överlägset värst i fråga om liv. 14/03 Märkligt dock att diktaturerna alltid är socialistiska och kommunistiska. Om det nu är "diktator-fasoner". Varför är det aldrig någon kapitalist-diktator som börjar mörda folk för de tänker "fel"? Jag tog tid på mig att lära mig att med hätsk stämning... 14/03 @Mirage: Jag menade det inte som så, tycker bara att det är lustigt att dom använde termen reclaim. Tack för ditt svar, jag uppskattar att du skrev det utförligt och framförallt vettigt och artigt. :) 13/03 Förstår lite hur du tänker. Visst är det inte en mänsklig rättighet i den bemärkelsen, men tycker absolut att det är något att sträva efter i ett samhälle där vi försöker jämna ut förutsättningarna för folk i livet. Det där handlar väl mer om diktator-f... 12/03 Dagens höger går inte i bräschen för en heltäckande välfärd. Kanske var det en högeridé från början, men idag är det en vänsterfråga. Deras vapenlagar grundar sig i deras andra tillägg till deras konstitution, som är en säkerhet mot regeringen. För som... 12/03 Så man är helt plötsligt vänster om man är för heltäckande välfärd (en högeridé från början)? Låter ju logiskt. Med det argumentet så är ju SD vänster.. När vissa banker erbjuder jaktvapen när man startar ett konto hos dem säger en hel del. ID behövs... 11/03 Ja fast det är fortfarande inte en mänskligrättighet. Om vi någon gång i framtiden står inför en situation att ingen vill bli läkare, ska vi då tvinga folk att bli det? Varför ska de ha betalt? Det är ju MIN rätt att kräva att de ska hjälpa mig? De har... 11/03 Ja, jag tycker det är rimligt att samarbetar så att vi kan ge varandra ”gratis” sjukvård. Givetvis betyder det inte att den som utför vården inte ska få någon form av kompensation i form av exempelvis lön. Motiveringar: -Det är sällan du kan rå för att... 11/03 Jag tänker främst att det är ett stort misslyckande för demokratin när det är bara ca 55% som röstade i förra president valet. Det var alltså ca 27% av befolkningen som bestämde vem som ska symbolisera och delvis styra landet. Jag tycker att det ska var... 10/03 Det är vi fullt medvetna om. Men jag resonerar som så att vi måste kunna skriva om spelreleaterade saker även om de innehåller politik. Det är ingen mänsklig rättighet att klistra -ismer på folk bara för att man läser nåt man inte gillar. Jag försökte... 10/03